dialog interview xleh blah..

Have a nice day!!!
Assalamualaikum..(baik nih..hehe)tadi aku baru je alik dari interview
salah satu kos yg aku mintak..iaitu,Sarjana Muda Komunikasi Massa(penerbitan)
Aku pun xnak cakap aku layak ke x.Sebabnyee??aku ni bukanlah pandai speaking london.
Meh baca dialog aku time interview td.
.::masuk-masuk je pintu aku trus bagi salam n aku senyum je  :D (mcm ni..hehe)

Encik: kenapa awk senyum?
Saya: err..sy nervous ni,tu sy senyum(ayat xleh blah..korunk jgn ikut keyh)
Puan: awak stpm ke?
Saya: A'ah..stpm(senyum je keje aku)
Encik: (dia suh terang STPM tu,tapi aku xfaham..tah..jadi bengong..dia lak terang kat aku)
Saya: owh..yg tu,igtkan pe tadi..(aku pun gtau la makna stpm 2)
.:: dorunk ada tny sal parent aku keje pe sume..Lagi dorunk tgk esei aku wat tadi yg dlm 
    bi 2..hehehe..

Puan: (dia suh aku cerita sal sosial isu yg melibatkan remaja)
Saya: snatch theft(ni je dlm kepala aku kua..tapi tetibe aku xleh ckp..haila..awat jadi 
           cegini..slalu leh je aku cakap dlm kelas)
Puan: (dia tgk aku nervous..dia suh aku cite sal isu lain plak)
Saya: throw baby
Puan:  dumping baby(dia tolong perbetul)
.:: aku pun cakap la dlm keadaan nervous..pelikkan?bila kita nervous,kita jadi kelu.Selepas
    aku merapu seketika ngn dorunk..

Encik: saya rasa awak lagi sesuai untuk kos kewartawanan.nak tak kalau saya bagi yang 2?
           kalau awk amek kos 2,awk leh g merata.
Saya:  xnak..sy nak penerbitan gak..(senyum lagi..hehe)

.::then dorunk tny sbb pe..Aku ni gtau la..tp,aku pelik,lidah aku jd kelu.

Encik: sebenarnya,awak boleh bercakap.kos ni awk letak no berapa?
Saya: Saya letak kos ni no 2.Yang 1st kaunseling.(pastu aku related la napa aku letak
           cegitu)
Encik: jadi awak berminat la ye?
Saya: a'ah..berminat(senyum ja keja aku tadi)
Encik: awak xnak ke kos kewartawanan tu(adeh..sekali lagi dia tny)
Saya: xnak.saya nak kos penerbitan sahaja.
Puan: ok,awk cakap la pape pun yng awk nak.Tapi,dlm bi. :)
Saya: Kalau bm xleh ke?
:: Pastu serentak kepala dorunk geleng :o (adeh..dorunk gelak g kat aku..)

Saya: nak cerita sal cikgu yg saya syg boleh x?? :f
Puan: Boleh,apa saja yg awk suka,tapi dlm bi tau..awk cuba cakap..nanti dalam uitm
          semua bi belajar bi,present bi,dream ngn gosip pun bi..
Saya: ( aku pun mula ar cite dlm bi...tapi tetibe ada perasaan sebak bila aku cite)
Encik: where she now?
Saya: kat sekolah la..(senyum2)
Encik: saya ingat pass away tadi..hehe
::dorunk pun tny aku sal cikgu 2..hehe..fames2..

Encik: boleh bagi tau x rukun negara.
Saya:(aku pun gitau la..hehe..seb bek aku ingat..tapi part last)yg last sy igt kena ada
         tatasusila je..
Puan: kesopanan dan kesusilaan..awk ada facebook tak?
Saya: err..saya da buang.dulu saya ada..
Encik: kenapa awak buang?
Saya: sebab saya suka main game..hehehe(tipu je ni..reason xleh blah)
Encik: nanti,kalau awak masuk uitm,kami guna facebook tau(tol ke?)
Puan: kami nak inform pape senang.belajar ke..
Encik: ha..pasni,awk kena buat balik la ek..
Saya:  hehe..xnak la..(senyum2 malu)
Encik: kenapa pula?kena buat balik..hehehe

.::sampai kesudah aku cakap xnak..pas abeh tu..aku salam,cium tangan
  dorunk,pastu..sempat g dorunk pesan suh aku baca the star..
   n jangan baca metro(tau plak ek?heheh) apa aku wat???
    aku senyum lagi.tapi..ada lagi yang aku cakap..tapi xgtau cni ..heheh..

p/s:korunk jgn jadi mcm aku...sebab nervous..aku tau senyum je..agak2nyee..
       puan ngn encik tu tergoda x dengan senyuman aku??haha..
       PUAN?ENCIk??bedal ja..hahah..aku rasa dorunk lec uitm shah alam..


10 comments:

bellar0ssa said...

huhu gudluck~ baiknye la interviewer tu.heee..

♥dG♥ said...

tetiba rasa takut nk g interview. HUHUHU. T___T

✿bieyra dhamira✿ said...

bellarossa>>>
tq aw..baik?a'ah..myb la..sbb dorunk xla macam singa..
muka tension..huhu..cool ja dorunk..tapi,org ni lak
jadi xcool..hehe

✿bieyra dhamira✿ said...

dg>>>
hehe..takut ek??xpe..interviewer xmakan org..
but seriously mmg agak nervous la wlpn
kita leh cakap an..huhu..

jue said...

ok... mesti lh pnya la...
nti2... leh jmpa d shah alam ya....

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
uik nenek! baru balik interview yer..
m0ga berjaya..
hmM, nyway speaking l0ndon yG pr0b ni..speakinG US tak ley ke? huhu..

✿bieyra dhamira✿ said...

jue>>>
adeh..lom tau lagi ni..entah la..
macam xde harapan je ni..bira bukan pandai bi..
huhu..clap dulu mak xberanak bira kat london..hehe

✿bieyra dhamira✿ said...

azrai ahmad zamri>>
amboi2 pakcik kita ni..hehehe..
gegeh tol..seb bek xkata kat interviewer
'saya berbangga jadi anak malaysia..tu sy nak ckp bm" hehehe

Yatre Hayati said...

OMG !! bieyra! lawak giler...awatnya hang ketaq...
lawak sungguh..tape la..kalo ada rezeki ada lah kan???

✿bieyra dhamira✿ said...

yatree>>>
cek nak wat lagu mana...cek ketaq sgt2..hehehe
huhu..jenuh nak bawak mr.dic merata...
pasni kena jadi minah london..hehe