1001 HIKAYAT NEKMO

Apa ke pelik tajuk??haha..Banyak mau cerita sebenarnya. Dari A to X (mana g Y and Z??dah meninggal tadi..hehe. Dalam beberapa hari ni, banyak sangat benda berlaku dalam hidup aku. Kadang-kadang aku rasa seronok, kadang-kadang aku rasa tak (manusia memang selalu mcm ni..tak pernah nak puas..kan???aku la tuh..haish..apa hal kau nih nekmo???)

Monolog Malam Palestin
video
(ini training budak popband untuk monolog
rasa macam ada ramai abang..huhu...tapi..dorunk suka buli aku!!ciet! huhu)
Cerita yang ni plak, aku and team di jemput buat persembahan bersama pop band kolej aku..but..ni bukan under kolej.. yeah..kami mahu bergerak sendiri..Bagi aku itu pengalaman yang best ok!! hahah...Muka aku time tuh, hodoh gila. foundation letak kat bibir..eyeshadow hitam merata kat muka..hahah..sebijik macam momok! but, aku paling suka part sebelum start monolog..Aku dok belakang sekali sambil usha orang-orang makan..sungguh berselera dorunk makan sampai tak perasan aku kat belakang..tiba-tiba "ISRAEL KEJAM!ISRAEL ZALIM" !! Aku and the gang pergi jerit dekat meja2..hahha..Nak tau??dorunk terkejut ok!!hahaha..Aku dpt ingat lagi muka terkejut dorunk..hahahha...macam kecoh seketika dalam dewan tuh..hehe.. Apa-apa pun..aku sangat puas buat malam tuh..aku puas menjerit..aku puas terkejutkan org..hahah(jahat!!!!)


Teater Muzikal Tun Mahathir 2

Pertama kali aku jejak kaki dalam istana budaya(IB) aku jadi kagum..wow!! sangat cantik! apatah lagi..ada teater pulak kan..haha..masuk lambat satu hal..tah apa2 la senior aku tuh..semua pergi 3 buah kereta..hehe.. 15 tiket ^_^.Aku nak berterima kasih dekat senior tuh coz tumpangkan aku naik kereta dia..kalau tak, aku pun xpergi la IB..heheh. Secara jujurnya, aku begitu teruja tgk teater. Dah la tengah2, depan gak la..tp..senior2 aku lagi depan!!! jelous!! huhu Ada misha omar,elly mazlien,isma daniel, ezanny, ramai la..kalau la pengarah teater aku harituh tak ajak, gamaknyee..tak pergi la kami..hehe.. First time sentuh pipi misha omar. Dia begitu rendah daripada aku (kenyataan)..hahaha. Rasa macam nak masuk je lagi IB mau tengok teater..


Happy Birthday SAYANG

25 Januari 2011 birthday my lovely friend. Masa dekat IB, aku dah risau. Aku kan menumpang dengan orang, dah pulak tuh aku ada plan dengan kawan-kawan nak kenakan budak ni. Aku sangat risau takut tak sempat. Bahan-bahan yang digunakan ialah tepung dan telur. Masa tuh nak dekat pukul 1 pagi. Aku dah pakat dengan abg cafe. Bermulalah operasi menculik mangsa. Kawan aku kerja dekat cafe tuh. Tiba-tiba lampu cafe dipadamkan and kawan aku yang bersekongkol dengan kejutan nih angkat si Mangsa..hahah.. korang dpt bayangkan tak???hahha...kawan aku tuh menjerit2 hehe. Akhirnya, bila sampai dekat lokasi, apa lagi.. tepung, telur jadi habuan la..haha..kek secret recipe yang dh tak larat nak makan..jadi habuan kat muka...hahahha...aku n mbe ada buat video untuk dia..hehe..nak tengok ke?video tuh lama ok..Untuk mencari mangsa dalam video tuh agak susah ye..heheh...susah sgt!! tambah2 international student..heheh..dorunk igt kami nk wat pape dekat dorunk..hehe..credit tuh ika yg edit video..u..i upload video nih ye..u jgn marah ek..hehehe


video
(hehe..video yang mereng)

"Sayangku..happy birthday
moga panjang umur dan murah rezeki..
Jangan lupa aku...
terima kasih untuk segalanya..
Aku memang suka psiko org..hahaha"

p/s: international student tuh..aku tak kenal sorunk pun..hahhaha...cari random je..huhuhu..

"Hari Memotong Rumput peringkat ********** ******"



"HARI NI HARI MEMOTONG RUMPUT KE??













Tanya kawan aku...haha..mau tergelak aku dengar dia tanya..huhu..
iyela..aku g fac sc..org dok mesin rumput...hahaha...merata ahh..
tepi jalan pun ada aw..lepas tu aku balik kolej..
tengok..mesin rumput lagi..
memang hari memotong rumput la ^__^














tapi..ada benda yang nak cerita..satu skill nak jimat kredit
bila sekian lama berborak dalam tpon..
" err..tunggu jap ek..sat je.." telefon trus di matikan..
Aku kol balik.. " hehehe..saja takmo bg kredit abeh"
tapi lain pulak jadi nyee...
"Err..jap ek..jap je.." aku pun tunggu la..ingat nak wat kerja betul..
TAPI??? CIS...AKU TERKENA BALIK..
dia call dan buat benda sama mcm aku buat
hahahah..ngekk punya abang!!! haha..
aku rasa mau baling je ang ngn buih sabun..haha

p/s: Ssesungguhnya...aku belum baik sakit..hmmmm....

'' YOU KNOW WHAT?? YOU'RE BIG LIAR IN THIS CLASS!!!!" said my lecturer to me..
kenapa dia kata macam tuh?

Arini semua percakapan untuk dua kelas dalam english..
Dia tanya aku..aku mimpi apa semalam..
aku mana nak igt aku mimpi pe...but..salah aku jugak..
aku cakap...aku tak mimpi apa2..

this is wrong...every person..akan mimpi..
sama ada kita ingat or tak..bukana aku sorunk je kena..
ada lagi yang kena..but he said..jgn amek port pe dia kata..
dia just melawak..tapi..semua bahasa inggeris..cakap punya cepat!

lec aku tuh dulu mengajar kat US..he is a psikologist..
but more to educational..Aku terkejut..dua subjek dia ajar tadi..
learning psychology and developmental psychology..
what???dua kelas dia ngajar...hmm..aku rasa..aku tak mampu...

adakah dia ni bakal jadi macam lec filipina aku??argghhh...
tapi..lec yg ni lain sket..dia macam gila...(sorry to say..)
hmm...tapi..reality cegitu weh...
aku rasa aku sorunk je macam lost dalam kelas...

bila dia kata..jangan buat assignment PETALING STREET..
aku mana faham bendalah tuh apa...aku blur..
dah la cakap cepat..mmg aku rasa mcm  loser je dlm kelas tuh tadi..
bila dah di explain..bru aku tahu...jangan plagiat...
aku mana tau kat petaling street tu ada apa..

sedih la...hmm..baru je semalam org tanya aku..
"nekmo, what about your class today?"
i said " ok..i'm happy..no problem.."
but today????
OMG!!! Big problem ok..
feel like wanna cry!!!!!!!..T-T

Bagilah aku kekuatan...arrgghhh..
hmm..hari ni pun..mood tak bapa ok..aku tak tau napa..
Benci..hmm..rasa nk dok diam2 ja..
tak mau cakap... bukan aku de wat salah pape..

Dah la rasa sunyi..hmmm....sunyi..esok kelas STAT...arghhh..
ni lagi satu lec yg aku takut...hmmm..
pastu..semalam kepala berlaga dinding..
sampai sekarang sakit..benjol lak tuh...

Buat masa sekarang..aku belum ada mood nk berblog..hmmm..
tah la...ada benda tak kena dalam hati ni...
kena ada pengisian..still mencari..
NAPA DENGAN KAU NI MINAH???

p/s: korunk..nnt aku cerita la benda happy2 sket ek bila mood dah ok..
      Buat yg follow aku..thanks...buat yang datang melawat..tq jugak..
      i feel so sorry korunk..nanti aku pergi tengok rumah korunk...