Tetamu yang tak diundang..Masa bila aku buat rumah terbuka???!!!


Tersebutlah kisah..pada hari ini, aku telah dikejutkan dengan kehadiran tetamu yang tak diundang.Aku tak pasti dekat mana dorunk dapat info aku buat rumah terbuka. Aku check blog, takda pulak aku buat entri pasal rumah terbuka. Yang aku tau,korunk mintak duit raya ada la. Kalau takat duit raya,aku boleh bagi. Tapi, yang datang ramai-ramai tempat aku bawa anak  semua kenapa???

Aku pendekkan cerita. Aku pun  terkejut gak kedatangan dorunk tu. Dah la datang tak berjemput.Boleh pulak intai kot tingkap aku. Pintu ada tak mau guna. Mana budi bahasa ni?? Tak faham betul aku.

Siap mengintai dari tingkap aku..apakah???




yang sekor ni..dah sampai tingkap aku..Apa lagi..aku berjoget sakan..aku halau!



Yang ni anak dia..Takdok kerja..Pi seret muka dekat bumbung..
Aku rasa,dia tengah buat facial muka..haha

Sempat jugak aku snap gambar bapak dia.. 
Meh baca dialog aku dengan rumet..

Nekmo: Weh! tengok ni..bapak dia aku dah snap..Besar benar #@&^*& dia...
              (dengan muka suci,aku tunjuk dekat member aku tuh..)
Rumet : (amek handphone aku tengok..) a'ah la..besar...

Aku dah start gelak...hahahahaha...lepas tu..
Rumet: Weh..besar betollllllll....hahahahaha(gelak tak ingat dunia...)

kesimpulan: kesian binatang tuh..tak bersalah...hehe
video
Masa ni..tetamu aku bertempiaran lari..Tak tau sebab pe..mungkin xnak publisiti kot..haha


Aktiviti masa raya..

Aku selalu hilang diri..konon-konon nak jadi macam halimunan..hehe..sekejap ada..sekejap takde..aku sibuk masa hari raya tu..sibuk tidur..bukan sibuk sangat pun..just pc umah macam siput barbie tercekik ikan piranha..haha..line internet ok..pc pulak buat hal..sebab tu la aku tak update blog..ceh! alasan..

So,aku nak la bagitau apa aku buat masa aku balik same strong village...
 Aku suka gambar pelita ni..aku yang snap..masa tu pukul 1 lebih..
time tu still ada dekat u..tengah sedih..tiba-tiba lak mata terpandang
sesuatu yang menarik(bagi aku la...) aku pun snap..

Masa balik kampung..aku n kawan-kawan pi sekolah, tolong cikgu handle
program..kira kami ni jadi fasi la huhu..semua ni budak pmr...

Semua yang turun bantu..adalah dalam 10 orang..semua dah smbung belajar..
Tunggu punya tunggu..member yang belajar dekat mesir tu..tak datang..
maybe transport takdak kot,..alasan lagi..haha

 Ni hari last..program ni berlanmgsung selama 3 hari...wah..rajinkan aku pergi
sekolah?hehe...masa dulu..dewan ni..tak siap lagi..
sekarang aku dah merasa masuk..^__^ siap buat otai nyanyi lagi..hahaha...(gelak jahat)

 gambar ni pun nak amek kan?tapi..aku suka..bagi mata aku...aku kata cantik..
So,kalau ada yang kata tak cantik..baik pergi check mata..haha...


 Hari last...harap maklum..penulis tiada dalam senarai..hehe


Lepas penat jaga budak-budak...haha..ni lah masanya...pergi melahap dekat rumah cikgu




Ni mito..anak kucing aku..hehe..dia sangat lincah..hehe
Aku sayang kucing..hehe...

 Gambar ni pulak dekat perak..masa balik kampung dekat umah opah...
Pemandangan tu cantik..hehe...mata gelong...
 Ni ikan pe??haha.,.Piranha..aku gi tengok cite ni..gegeh tol kawan-kawan aku..
aku tak suka cite suspen..cite ikan gigit bontot jugak dorunk nak tengok..
aku suka cerita romantik..aksi...kartun..hehe..cite hantu aku tak suka!
Bagi aku..cite ni tak sesuai untuk tontonan keluarga...Bukan pe..
Masa aku gi tengok..ada budak sekolah rendah tengok..
Ada family bawak anak kecik-kecik la...
dah la gambar separuh bogel...aku yang malu...

ha!!!Ni dekat Jusco..keluar dengan mak,adik,kak..semalam..










 Masa ni dalam bus..otw alik KL...huhu..hujan lebat oo tadi...

Gambar ni aku snap masa dekat penang..otw nak balik KL..
awan tu..cantik..hehe

Lepas ni..nak siapkan assigment..^__^ rindu korunk...

Kenapa failed???

 (owh...kenapa mesti bunga ros??haha...tak tao..dah kua idea tu dlm kepala..lukis jelar.hahahaha)

Geram rasanya...kenapa asyik failed saja ni?
Hari tu dah failed..kali ni pun failed..
Apa silapnyee?? Sebab terlalu lama membaca ke??
Eee...Benci betul..Kalau failed..mesti kena bayar kali ni...
Walaupun berapa posen..duit jugak tu..
2 buah buku x 10sen x 4 hari = ??
(ceh..buat macam kena bayar ratus2...hehehe)
Tapi..tak larat ulang alik pergi lib..jauh... T-T

Schedule esok:
?? am-solat subuh (hehe...waktu tidak ditetapkan..)
7.30am- gerak ke sekolah
1.00pm-nak pergi raya mana ek? hehehe...
Next plan?? Nak g kutip duit rumah orang..hehe..

Tahun ni kita buat boria


Salam Syawal..hehe...blog aku usang tak berpenghuni..
Busy la sangat..hehehe..
Tahun ni,lain sikit daripada tahun-tahun sebelumnya.
Sebabnyee tahun ni, baju raya tema purple and sama satu keluarga..hehe
Ni pertama kali dalam hidup aku baju sama-sama...
Pastu tangkap gambar pulak..
Sebelum-sebelum  ni tak pernah pun..hehehe...
kepada cucu-cucuku sekalian..
Mohon maaf andai tersalah tangan menaip
(cis..salahkan tangan..padahal dia yg nak taip..haha)..
Andai terlanjur berkata-kata dekat blog ni..
(tolong nangis ye..hehehe)
Yang benar,
Nekmo,Lombok

-DIARI RAMADHAN-

Pejam celik..pejam celik..tinggal berapa hari saja lagi ramadhan akan melabuhkan tirainya. Lepas habis test tadi..rasa kurang sikit beban dekat kepala sebelum balik kampung..hehe..
Tapi,ada benda yang aku nak share dengan korunk..
DIARI RAMADHAN..
cerita ni,salah satu gimik masa aktiviti kolej aku sempena majlis penutupan IHRAM,aku harap korunk semua terhibur dengan cerita ni ok..


p/s: sorry..server down..sebab tu aku tak dapat melawat korunk..