AKU NAK CUTI LAMA-LAMA



Masa rasa cepat je berlalu... aku terlampau sibuk.. sibuk itu, sibuk ini, menyibukkan diri (pon boleh) sampai kerja-kerja yang lain terabai. Terutamanya pelajaran. Rasa macam, "hello nekmo, ang mai U ni buat apa kalau tak belajar??" Lagipun, aku nak update blog tak tau. Boleh ka aku buat blog aku ni mmg sebagai diari aku? Sebabnya aku ni bukan jenis rajin sangat menulis. Ada orang akan borink tak?


Ohya, tahun ni aku jadi sekretariat festival seni UM. Bagi aku, banyak ilmu yang aku dapat and aku memang sangat penat. tambahan pulak aku aku juga salah seorang peserta. Lepas saja habis acara lbh kurang 12 lebih, aku akan balik kolej berlatih manifestasi puisi pulak untuk FESENI.

Memang sangat penat dan aku sangat beruntung sebab kawan-kawan aku setia menanti aku pulang lewat untuk berlatih walaupun ada yang esok harinya Lab, quiz etc. dan hasilnyaa???.. kami dapat juara ..>.< aku rasa macam tipu2 ja menang tu.. haha.. Alhamdulillah syukur.. =D

Aku nak upload gambar yang aku ambil beberapa hari lepas. Memandangkan aku baru pertama kali ambil gambar macro, gambar yang aku ambil ni tak la hebat macam ,masta2 dekat luar sana.. =) aku masih belajar.



|dragon fly|
gambar ni aku dah crop sampai dekat mata saja..
kalau nak tgk full version bagitau..
Tapi, sama ja.. >.< hahaha
aku mana pandai amek gambar.


|butterfly|
aku tak dapat ambil full badan rama-rama ni
dan aku rama-rama ni satu2nya yang paling cantik aku jumpa
dalam hutan tu. boleh pulak dia main golek2 dekat aku.
Rama2 tu seolah2 kata "shoot la aku... shoot la aku"
Dia yang datang dekat aku. Aku ingat dia sakit.
Sebab badan dia tergolek2 saja. Macam manja2
Tapi, bila kawan aku datang.. terus dia terbang dengan pantas.. hehe


p/s: maaf la...aku bukan jurugambar.. :)

8 comments:

✿Nekmo✿ said...

knp gambar tu ada garis2 pulak?????????? =.="

syafiqakarim said...

kahkah gila bz woiiii
kawen hape -.-
haha lawa lettew

dG said...

bila nak ambil sy jd model? *kelip2 mata* HAHA!

twinkle twinkle said...

amboi bukan main noh rame2 tu :D

-oP_ida- said...

TAKMoolaa cuti lamalama nnti rindu ^_^

no name said...

kaya la budak ni..ada lens makro...pinjam bole?

Din said...

Dslr eh.. nak pinjam bole? kekeke..

✿Nekmo✿ said...

syafiqakarim :
huhu... lepas minggu ni kot baru aku tak bz... penat la wehh..

dG:
hahahha... meh cni... aku shoot ang banyak2... >.<

-oP_ida- :
wah!!!! kak nida dah muncul semula.. hehe.ritu saya nak masuk blog kak, tak boleh la... kot2 la ada gambar baby comel.. hehe

no name :
hahha... aku guna raynox :P

Din :
weh.. huhu... lama hilang... muncul balik ek kau.. huhu...