STEP BY STEP VS LAWAK UM TIME NAK EXAM



Assalamualaikum. =D Minggu depan aku exam wehhh!!! rasa macam kejap ja. So, lepas ni aku akan bergelar pelajar tahun 3 pada bulan 9 2012. Tak lama dah kan?.. Tapi, tak bermakna aku final year... Y-Y lambat lagi tau nak habis. Berdasarkan perbincangan orang2 atas, ada kelainan untuk batch aku. Aku kena start buat latihan ilmiah (academic excercise) macam thesis la.... Master kita panggil thesis ye anak2... Untuk degree kita panggil latihan ilmiah. Tapi, dah semua panggil tesis, so.. aku panggil gak la. Sebabnya orang kurang tahu la pasal latihan ilmiah. Cakap tesis senang, terus tangkap bendalah tu apa.

Aku akan start buat thesis pada tahun 3. Tak macam senior aku yang buat masa tahun 4. Bagus lah haiii ketua jabatan aku ni nak meringankan kerja kami. ^_^Y kalau tak, korang bayangkanlah masa tahun 4 aku kena buat sesi kaunseling sebanyak 200jam + thesis. Mau temuak kau!!! Alhamdulillah.

Eh, nanti aku jadi senior lagi la... haha... untuk student kos aku lak an... berdasar kepada apa yang lecturer aku cerita... daripada berapa ribu entah orang... dipilih... then... daripada ribu2 tu... pilih 200 je nak amek interview... daripada 200 orang yang di interview tu.. hanya 40 ja kot dorunk amek... macam batch aku... 30 saja... =D alhamdulillah rezeki...

Baiklah... sebenarnyakan, macam aku cakap atas tu... aku nak exam. Nak tengok jadual aku tak? (tak dak sapa pun nak tengok la nekmo! ok fine~!


Ya... tolang la abaikan kos yang aku ambil tu... hehe... boleh kan? aku budak baru belajar. Yang NA tu... tarikh dia... lecturer yang tetapkan. Aku last exam 18/6. doakan aku rajin la membaca tau! sebab aku start exam 7/6.

Baiklah... aku ada benda lawak nak share.. haha.. UM pun dah pandai ek nak melawak dengan kitaorang... hahhha.... >.<"


Bacalah apa kartun tu tulis... hahha... adoila.... >.< kalau tak gelak tu... takdak perasaan la tu! keh3.... adoila... UM2... UM ku sayang... sekarang dah nombor 35 ranking dunia... =P

Baiklah... aku berubah cerita lain pulak. Aku belajar berenang tau!! hehe.. sendiri2 saja dekat kolam renang UM ni. Aku mana la pandai berenang. Baru dua kali masuk kolam. hehe...untuk harini la... dua kali dah. Tadi, perkara yang mengembirakan aku....aku dah boleh apongkan badan! tapi. secara terlentang la. hahhaha

Bersemangat ni bercerita! Tapi, aku belum pandai nak gerakkan badan la. sedih! hahaha xpe, cuba lagi nanti. Yang aku buat, goyang tangan. Tapi, dah pulak jalan ke belakang macam bawak sampan... hahhaha. Kawan aku banyak tolong aku tau! Bagus betul dia. Sabar je mengajar aku. 

Kawan aku tu suruh aku belajar apungkan badan meniarap pulak. Aku pun cuba la. Hahah. part ni aku rasa lawak tau tak! Baiklah, dengan semangat waja yang jitu dan tinggi! aku pun cuba buat macam tu, dan gerakkan kaki serta tangan. Hahaha.. nak tau tangan aku macam mana??? Macam kucing berenang dalam air.


Comel tak aku berenang macam tu????hahha.. gelak! gelak! gelak! aku belasah gak kunk. hahha... ok fine! lawak! kawan aku pun gelak! >.<" dah la... xmo xcakap lagi... nanti hampa gelak kat aku bertubi2... hehhe... janji comel... >.<"





5 comments:

cEro said...

Berenang!
dr dulu aku nk blajar tp takde ruang dan peluang...

BTW, gud luck exam!
harap ko tak neves masa exam nak lari keluar cari x..hahah

twinkle twinkle said...

baru tahu nekmo UM -.- dekat ler dgn uia pj hehe

✿Nekmo✿ said...

CEro:
heheh... mai la um weh... kalau org luar,student ipt 50sen ja... kalau x, 1.00 kot... kalau yg wanita saja... hari selasa dgn jumaat.. kalau ang nak mai ari len... mai la... eh, kan kak sophia leh ajar?... hehe...cuba suh dia ajar.... tapi.. syokkk ooo... haha... gediks!!!!!

TQ cero... :)hahha.. lawak tul la kartun tu...

✿Nekmo✿ said...

twinkle twinkle:

ye adikku syg... :) dekat saja ngan uia pj.. nekmo pun selalu gak p pasar malam pj tu.. >.< hehe...sebenarnya.. malu nak ngaku diri UM :( rasa tak layak.... org ingat semua dak um pandai...(berdasar pengalaman) tapi, nekmo tak pandai pun... >.< eh2... knp mira kaitankan cite nekmo ngan uia pj? ada pape ke?? hehe

tepi pintu said...

good luck le pekse esok

berenang memang best, paling basic adalah berenang anjing...keh3 tanya cikgu camana nak buat...

kartun tu 'telakar' tapi mcm ciplak kat mana ntah....sebab aku pernah baca...hehe