Masa kecik-kecik dulu..Aku??...adoila....malu weh..

Have a nice day!!!
Siapa pernah jadi budak kecik??angkat kening!!hehe..Of course la penah kan?
Tak kan la bila lahir terus leh jadi atlet angkat berat kan?hehehe..Allah dah buat cukup sempurna.Tapi,aku bukan nak cerita mengenai kejadian manusia.Aku nak cerita kisah aku masa kecik-kecik dulu.Bila diingat balik,adoilaaa...malu weh.Rasa macam nak ambil kuali mak aku yang besar gedabak 2,tutup muka..hehe..Skip bab merepek ni.

Aku dulu,umur 4 tahun da bersekolah ok(sebab tu terlebih pandai...sampai tak tau apa-apa).Tapi,aku pergi sekolah,bukan belajar sangat pun..hehe..aku usik orang.Jahat kan nenek moden ni??Berkawan pun,dengan budak lelaki..hehe..
Aku tinggal dekat kampung ye.Bukan bandar.Faham-faham la budak kampung macam aku ni...hehe..bawak basikal pun mak aii..macam nak race..hehe(kawan aku cerita dulu..hehe)

Nak dijadikan cerita la.Pada suatu hari ni,(masa ni aku dah masuk sekolah rendah)aku nak la pergi latihan sketsa.Ada seorang budak lelaki yang memang sinonim suka sangat menyakat orang.Nama dia Maie(ismail).Dia pulak kacau aku.Kata aku ni macam-macam,aku tau la aku ni keding macam lidi.Hot tak kalau orang kata macam-macam??Bila aku tak tahan sangat kena kacau.Aku pergi terus depan dia.Korunk rasa aku buat apa??


Adakah aku cium dia?owh..haram weh!Adakah aku nasihat dia?owh..aku bukan budak baik..hehe..Nak tau??Sekali aku buat front kick!aku pergi terajang dia punyee..adeh..(sori ye kaum adam)Ha!amek kau!kacau lagi aku.Itu baru front kick,belum side kick,back kick.Nasib baik aku tak buat back flip ke..hehe..Aku ni pantang kena usik lebih-lebih.Tapi,lepas aku tendang tu,memang dia diam terus.Tak terkata apa-apa.Agaknyee sakit kot.Entah la..aku pun tak pi tanya.Budak lagi ni weh..hehe..
(ni lukisan org xberseni mcm aku..hehe)

korunk pernah ada ke kisah macam ni??mari share dengan aku.
Aku pun nak gelak sama korunk..hehe

19 comments:

Mario said...

aku dh mula rs takut...wakaka

♥dG♥ said...

ganas wooooo~ XD

✿bieyra dhamira✿ said...

mario>>>
gegeh ko..huhu..
aku bkn canible la weh!!huhu

✿bieyra dhamira✿ said...

dg>>>
hehe...kecik2..skunk kurang dah..hehe
ayu sket..

Cik Shiqa said...

kehkehkeh dasat nenek. bleh prakti pasni kalau ada org nk kacau

Pacifist said...

salm dik nek.
terseyum pakcik baca kisah ni.ganas juga dik nek ni yerk.pengajaran bagi dia yg selalu mengacau dik nek.tp pakcik rasa tindakan tu..terlebih suda...
p/s:lukisan pun kiut.lalau beliu terbaca ni,mesti malu2 alah

✿bieyra dhamira✿ said...

cik shiqa>>
adeh..2 masa tecik2 dulu..
mmg sgt2 ganas la..huhu..
tapi,kalau zaman sekarang..pertahankan diri tu perlu..

✿bieyra dhamira✿ said...

pakcik>>>
wasalam..huhu..2 masa kecik2 pakcik..
sekarang sy da besar..huhu..
tapi,kena gak pertahan diri..2 pun kalau dah kritikal la..
tgk kes sekarang ni..rogol la..pe la..
walaupun tahu kaum adam lebih kuat..
at least kita cuba mempertahankan diri..

ferienza hezra fara said...

hebat kamu...
aha
sila baca entri saya pula.
zaman sek.

:)

✿bieyra dhamira✿ said...

ferienza>>
adeh..tu waktu kecik2..
xleh pk jauh g..huhu..
mai besaq..xde dah cegini..okeyh2..sy baca..

Wzulhilmi said...

nice kick!! mmg deserve pn budak tu.. nk kutuk2 org lagi..hahaha

http://mestarstruck.blogspot.com, Latest Entry : Annoying SMS

✿bieyra dhamira✿ said...

wzulhilmi>>
adeh..ko ni sonok lak ek aku kick dia?huhu

el said...

wow...kecik2 tunjuk terer no...
nek ..skrg jgan wat cam tu mau lari kaum adam...hehehehe

faiz said...

hikhik.... bahaya gile frontkick... lagi dasyat dari flying kick ek... hikhik

✿bieyra dhamira✿ said...

el>>>
huhu..skunk xde dah cegini kak el..hehe..
da insaf..huhu

✿bieyra dhamira✿ said...

faiz>>>
adeh..flying kick aku xcukup flying la weh..hehehe..
kunk rongok gak gg budak 2.

z@!m said...

ahahah nekmo, aku bru jek kne front kick ngan anak sedare aku.. nseb bek sipi2 jek kene.. wuwuwuwu

✿nenek moden✿ said...

yg ang p cari nahas dgn anak sedara ang tu kenapa zaim oiiii???hahhaha...aku doa2 biaq kena ja kat citu! padan muka...hahahha

z@!m said...

ahahaha amboi2.. kalo kene senak tau... haha