size ic dengan pasport xsama ek?

Kenapa aku rajin ek update hari ni?ok..aku just nak cerita la pasal kes tadi.Macam biasa aku sibuk nak uruskan hal u.Hari tu aku dah cuci gambar 16 keping dounk nak,tapi..memandangkan kawan-kawan aku minta gambar untuk buat kenangan,aku pun dengan baik hati bagi ler..tapi,gambar u mintak dekat aku lerr pulak kurang!!padan muka kau nek!!haha..so,aku pun pergi kedai gambar dekat dengan rumah aku.Tak larat nak pi jauh-jauh..hehe..takut berat badan turun pulak(apakah??hahaha)
"you mau cuci size apa?"cina kedai tanya.."size ic la..berapa ek?"aku pulak tanya..
"4 keping RM6"kata cina kedai tu.

Lepas tu,gambar dah siap..aku tengok.."aik??napa kecik?saya tak mau besar ni.."aku pelik..
"tadi u kata nak size ic..size ic besar ni la..."kata cina tu.."ic dengan pasport tak sama ke?"aku pun tanya la..adoila..gawat macam ni aw..gambar dah la xelok..jadi putih macam opera cina..silap size..melayang duit aku rm6..kalau makan?kenyang oii...hahaha aku bayar duit terus blah kua..baru aku tau size ic dengan pasport tak sama.
Lastly,aku gi alik kat tempat yang aku tangkap gambo tu..walaupun jauh tapi,puas..murah pun murah..kalau size pasport, 8 keping baru rm7..see..nampak tak beza harga dekat sini?masa aku amek gambo lak an..16 keping just rm18...gambar clear..cantik lak tu..kawan aku tangkap gambar..16 keping rm22..mahal ouh..aku dok dalam kedai tu sempat lagi ngorat cina kat kedai gambar tu..haha..jahat!takde..aku tipu jerk..dia ngorat aku..hahaha..seyez!!yang ni aku tipu!haha...

moral value: Gambar size ic dan pasport tak sama ye cucu2..haha


16 comments:

gades ain said...

ehhhh? tak same ehh? btw, murah ouhh nenek cuci gambar, ain amek 12 rm 20 ouhhh! mahal. pastuh da laa tak kasi cd. cisss. selalu2 bg jekkk.

✿nenek moden✿ said...

ayoo!!betul ke??mahal giler tempat ain..huhu..aik??ain pun xtau gak ke benda ni xsama..igtkan nek saja tak to..hehe..^___^

@ien_R@z said...

haha.. tak pernah ag ckp nk cuci gmbr saiz ic. bru tau size ic tak same dgn pasport.. hehe.. thank ya nek.. boleh la berjaga bila nk g cuci gmbr nanti. ekeke....


gmbr pasport byk hilang sb bg kt kwn. wakaka.. rse mcm artis jer.. haha

✿nenek moden✿ said...

aien>>
haha..ni lagi sorunk tak tao..hehe..bagus jugak entri ni..bagi tau korunk..hehe..cewah..ada artis..hehe..nek nak satu gak la..hehe..boleh..?haha

echah mashuri said...

hahh..ckp sal gmbr pasport td bru amek gmba pspot..
kt cni 12 kpg 10hingget jer nek...
tp xsder cd la...huuhuh

✿nenek moden✿ said...

huhu..xde cd..kat tempat nek..ada cd..pastu..nak background ke..xmo background ke..harga sama..hehe..gambo jelas...hehe

♥dG♥ said...

eh eh x sma eh? sy xtau lak. ingtkn sma. HUHUHU

✿nenek moden✿ said...

dg>>
haha..tahniah..anda org ke-5 tak tau termasuk nek..hahaha...xpe...skrg dah tau...hehe...

cEro said...

dah lame tak bergambar,
jd tak tau harga brape kt umah aku ni...
adus, terasa diri tua laa sbb tak bergambar...

PUPUT said...

ho laa...xsama la cyg oiii...xpe...pasni bira dah tahu la kan...^_^

✿nenek moden✿ said...

cero>>
adeh..apa ke pelik ko ni cero??haha..terasa tua sebab tak bergambar?hehehehe..lawak tol..

✿nenek moden✿ said...

puput>>
ngee~ betul sis..bira tak tau..hehe..bila jadi mcm tu..baru tau..hehehe..pasni xde la silap lagi..hehe

maCy said...

patot taya amek da..hihi

Yanie J (*゜▽゜ノノ゛☆ said...

wakakaka..
lawak la cik bieyra ni.
;ppppppp

✿nenek moden✿ said...

macy>>
huhu..duit dah bayar macy..hehe..terpaksa amek jugak la..

✿nenek moden✿ said...

yanie>>
hehe..jgn la gelak..huhu..seyez xtau ouh..hehe