Tetamu yang tak diundang..Masa bila aku buat rumah terbuka???!!!


Tersebutlah kisah..pada hari ini, aku telah dikejutkan dengan kehadiran tetamu yang tak diundang.Aku tak pasti dekat mana dorunk dapat info aku buat rumah terbuka. Aku check blog, takda pulak aku buat entri pasal rumah terbuka. Yang aku tau,korunk mintak duit raya ada la. Kalau takat duit raya,aku boleh bagi. Tapi, yang datang ramai-ramai tempat aku bawa anak  semua kenapa???

Aku pendekkan cerita. Aku pun  terkejut gak kedatangan dorunk tu. Dah la datang tak berjemput.Boleh pulak intai kot tingkap aku. Pintu ada tak mau guna. Mana budi bahasa ni?? Tak faham betul aku.

Siap mengintai dari tingkap aku..apakah???




yang sekor ni..dah sampai tingkap aku..Apa lagi..aku berjoget sakan..aku halau!



Yang ni anak dia..Takdok kerja..Pi seret muka dekat bumbung..
Aku rasa,dia tengah buat facial muka..haha

Sempat jugak aku snap gambar bapak dia.. 
Meh baca dialog aku dengan rumet..

Nekmo: Weh! tengok ni..bapak dia aku dah snap..Besar benar #@&^*& dia...
              (dengan muka suci,aku tunjuk dekat member aku tuh..)
Rumet : (amek handphone aku tengok..) a'ah la..besar...

Aku dah start gelak...hahahahaha...lepas tu..
Rumet: Weh..besar betollllllll....hahahahaha(gelak tak ingat dunia...)

kesimpulan: kesian binatang tuh..tak bersalah...hehe
video
Masa ni..tetamu aku bertempiaran lari..Tak tau sebab pe..mungkin xnak publisiti kot..haha


24 comments:

Mario said...

perghhh...hp mahal...bole amik video...
nak raya.. cat le besi tingkap ko tu...dah berkarat aku tgk...haha

✿nenek moden✿ said...

mario>>
huhu..aku tak mampu..haha..pihak kolej dah kering duit..hehe...ceh! perli aku la tu..hp cap ayam je weh..hehe

wachak said...

aduyai biey !! x elok scodeng menda sulit OOo. mata cepat rabun ler ... keh33

✿nenek moden✿ said...

wachak>>
hehe..nak wat cene..tertengok la..bukan sengaja..hehe...tgk tu..org dah tutup..hehe

echah mashuri said...

uikss...rumah trbuka !ahaah

✿nenek moden✿ said...

echah>>
haha..xdenyee...tingkap terbuka ada la..haha

Lya Colours said...

hahhaa kat rumah kita pon kadang2 sekawan beruk dtg melawat
bersenam atas bumbung rumah
mak aihhh main bising lagi

♥dG♥ said...

peminat nenek la tu~ XD

✿nenek moden✿ said...

lya>>
hehe..dia tengah test market la tu..hahaha

✿nenek moden✿ said...

dg>>
haha..betul3...

maCy said...

haha.. best tetamu die. huhu

jge diri dear..

kadang2 bhye meh bntang tu..huhu

jeera said...

hahaha.. bkn kita je beraya, dorang p0n nak rayaa

iszieylyanziy said...

hahah,,cian dorg nk rye gak nek,,ahahah

cEro said...

besar??
suka laa tu...

nabilah said...

beruk pun nak beraya..hahahaha

✿nenek moden✿ said...

macy>>
xpe yunk..u punya pasal..gua akan cr guard..hehe.kot2 binatang tu nak manja2 ngn i ke..hehe

jeera>>
hehe..dorunk raya makanan..haha

cikgu is>>
hehe..tunggu umah cikgu tak buka pintu..tu dorunk dtg bilik nek..

cero>>>
weh!!!!!!!..hwahwahwahwa..senyap weh..hehe

nabilah>>
hehe..tapi..dorunk tak pakai baju raya..haha

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

mungkin kawan lama dari marikh kut

Pacifist said...

salam ziarah nekmo.maaf lama menyepi dr dunia jalur lebar.sampai ati yerk x jemput depa masuk.susah2 depa dtg dr hutan melintang.ni bkn umah terbuka,ttp tingkap terbuka,tu yg depa dtg tu.pepun tingkatkan keselamatan,kerana tetamu yg x diundang,pasti akan kembali.ha..ha..ha...(gurau je)
-ezzudeen minta duit raya

Yanie J said...

HAHAA..igtkn scret admire nenet skodeng rupenye incik nyettt...
ngeee ;p

hamzah ian said...

KAH KAH KAH KAH..

✿nenek moden✿ said...

pakcik>>
hehe..agaknyee dorunk dapat info silap kot..hehe..tu dorunk dtg..
ezzudeen minta??hehe..hehe..xleh2..dik nek xkeje g..apa kata pakcik yg bagi kat dik nek..hehe

✿nenek moden✿ said...

yanie j>>
haha..adeh..nek ane de secret admire..secret resepi ada la..hahaha

hamzah>>
ko pening lalat ke weh gelak2 ni?hehe

hamzah ian said...

oi

PUPUT said...

hehehe...dorg pon dtg nak beraya tu bira..
samat ari raya maaf zahir batin ek..^_^