NEKMO YANG SIBUK SEMEDANG


hari khamis lepas, aku dengan coursemate pergi penang
kitaorg buat research sikit la..semua 7 org termasuk aku..
dan gps kami, kawan aku si teha..kiranyee ada 8 org..
Ramai tak girls??heheh..kami pergi penang island naik van
Dan drivernyee adalah aku!
korunk jgn buat terkejut plak nak g lompat bintang
bila aku kata, aku yang jadi driver van Ford PDF 2517

itulah pertama kali aku bawak van..sebelum ni just kereta saja.
pengalaman yang tak dapat aku lupakan ouh!! hahha..
korunk pernah kena escourt dengan polis??hahaha..xde kan??
bila sampai dekat persiaran gurney, parking penuh..
van tuh pulak separuh uzur..seterengnyee..
korunk faham2 la betapa ketat dan nak masuk gear pun susah..
sabor jelar..hahhaha..lepas tu polis datang..
dia suruh semua kereta berhenti...bia kitaorg nak parking...hahha

lihat lah kesengalan kat situ...lastly..dia yg parking...
dia tgk aku susah sgt nak pulas setereng..
dua org ok pulas setereng time tuh!!!hahhahha...
polis tuh pun 1st time bawak mati enjin van..hahaha(lawak!)
dah plak tuh..bila aku stop kat jalan org atas jalan..
banyak gak la mata memerhati usha pelik..
korunk tak pernah ke tgk gadis bawak van???
untuk polis2..thanks ye bantu kami.....
(tgk..gambar bawah bukan cobaan ok..ni betul2..haha)

masa nak kua parking lak jumpa skuad era utara..
orang suh dia jalan dulu, but nak jugak tunggu...
hahha..lastly...aku suruh jugak dia jalan dulu...
bila jumpa tepi jalan...dia panggil..but ktorg..
lambai tangan ja dari dalam van.. :)
maaf ye abg...hahhaha

tapi..alhamdulillah..kami selamat..dua hari merayau penang aku bawak van!!
yang tak tahan..bila lalu dekat balik pulau..
jalan dia..masyaALLAh..punya tinggi..berbelit2..
kalau korunk tak kuat iman tenaga bawak kete..
pakai semput la....tak pun..undur ke bawah la kete,van..
tambah2 yg lama....gear dua saja mau..(betul)

dua hari pergi buat research dengan dorunk sangat seronok!!!
putus fius semua...dah tu kalau buat lawak,
aku rasa macam nak ketuk je perut dorunk dengan kuali..hahhahah
malam 1st dorunk datang rumah aku,
aku bawak g makan char koey teow
aku tak tau dorunk rasa pe char koey teow tuh..
dekat KL lain rasanyee..i don't like!
kami datang je..banyak gak mata memandang..
bukan perasan..tapi, memang betul...
sekelompok gadis yang dressing molek2...ehhehe
hari last, ktorg pergi padang kota makan pasembor dan coconut shake
SESUNGGUHNYA, AKU SANGAT HAPPY BUAT RESEARCH NI DENGAN KALIAN!!
(cuba teka mana kaki aku..hehehe)

(one of my friend..aku guna sony ericsson c901..kenangan nih weh!)

lari tajuk:
"nekmo, kau budak apa???" tanya sorunk kawan satu kolej
"aku dak $#&&%^*(^" jawab aku...
"laaaa.......mati2 aku ingat kau budak sc" kata dia agak terkejut..

"nekmo, napa kau pakai baju nih?" tanya sorunk lagi rakan,lepas makan
"iyela...ni baju %$^*()%$$#...so, aku kena pakai la..hehe"jawab aku sambil basuh tangan
"ha???laaaaaa........aku ingat kau budak engin" cakap dia aku confius..

kesimpulan: adoila...kenapa mesti jadi macam ni..muka aku ni ada pe?
napa dorunk igt aku budak fac sekian2...? bukan sorunk dua cakap..
ada lagi yang cakap macam tu...muka aku ni skema sangat ke?or nampak pandai??
no3...aku tak pandai pun muka pun xde nmpk mcm dak pandai..
muka nampak pandai je tapi..otak tak pandai watpe an??
aku igt dulu masa masuk hostel..lama dah..pengakuan sorunk kawan aku...
dia cakap..1st time jumpa aku..dia ingat aku dak2 pandai...(so..tak pandai la ek?hahha)
myb kos aku amek mmg nampak reflect dgn perangai aku..heheh...kanak2 riang!

14 comments:

♥dG♥ said...

kaki nekmo yg kt muncung kapal terbang. HAHA

- mrs koroe - said...

nekmo ni kecik je orgnye .

sesuai la ngn gelaran kanak2 riang .
bukan nenek .

haha

IQ = Iez Qis said...

haha~ polis jdi penyelamat ek..ingtkn bomba je jdi penyelamat...besh woo~~ nak gi penang lagi! nk pegi! nk pegi!

PG said...

eheheheee...x nmpk mcm pegi buat research pon? hauhauhauaa....

kaki nekmpo....urmmm...y pastinya salah satu y diatas..ahahahaa

org pon igt akak pdi tp akak x pandai...hauhauahuahauaa

coconut shake bes! tp kat kuantan tdk sedap! ahahahaa

cEro said...

oo, rupenye..
patut laa menyepi manjang dr arena blog tempatan..hahahaha

best kan jln2 dgn kwan2..tmbahan lg kalo sume satu kepala...

Dark Half said...

hai nekmo...bestnya jalan2. ingat ke busy apa..haha

echah mashuri said...

nekmooo..cayalahhh bwk vannn..nekmo terbak ah.huhuh

✿nenek moden✿ said...

dg>> pandai ek dg teka...hehhe

✿nenek moden✿ said...

ija>>
hahha..mana de kak b kecik..besar ok..haha

✿nenek moden✿ said...

IQ = Iez Qis>>>
polis ni baik sikit..hahhaha..myb dia simpati..haha

✿nenek moden✿ said...

sis PG>>
huhu..buat la kak..sambil menyelam..minum air..hehhe...dah selamat hantar td assignment tuh..huhu...kak mmg pandai pun..huhu

coconut shake mmg sedap kak!!!huhu..rasa mcm nak minum lagi..haha

✿nenek moden✿ said...

cero>>
hahha..memang sgt seronok!!huhu..aku tak larat gelak ngn dorunk ni..dah la semua perempuan..huhu....

aku agak bz..assgmnt mmg byk..hmm....

✿nenek moden✿ said...

dark half>>
aku mmg bz la weh..huhu...tu sisi gelap dalam wat research..hahahha..
lama kau tak jengah cni..

✿nenek moden✿ said...

echah>>
haha..alhamdulillah semua selamat.. ;)...nekmo hanya berusaha je bawak..huhu