Pelikkah aku ni?





Semalam pergi masjid jamek..
start dari naik LRT..sampai masjid jamek..
ada je benda yg tak kena...
mula2 ada mat salleh ni pandang aku..
pastu pandang buat kali kedua (mcm gerak cepat2 tu..)


aku igt aku sorunk ja perasan...
kawan aku pun perasan gak..
erm..aku relaks lagi..pastu..
dekat masjid jamek plak..
aku nak pilih baju untuk group...


anak muda yang jaga kedai tu tengok ja aku...
aku: "kenapa ye awk tgk saya?"
dia: "err...saya tak boleh la tengok awak..haish.."
aku dah mula rasa segan bila dia tengok aku...


dia: "saya suka la tengok awak"
tak tau la muka aku dia jamah sampai mana...adoila..
aku mula rasa tak senang berdiri...
anak muda tu terus capai spec dia untuk pakai...
pastu..dia tatap lagi muka aku...aku dah gelisah..
then aku ajak kawan aku keluar....




tadi..pergi TS...tujuan yang sama...
benda yang sama berlaku sampai kawan aku tanya..
kawan:"asal bie...dorunk perhati kau..yang dah ada awek pun..."
aku: "ha?mana aku nak tau...pelik ke aku punya pakaian?
         tak kot? jeans..t-shirt..selipar..."
dan aku memang perasan orang pandang...




(ais kacang yang dah tinggal separu sebab tunggu kawan aku lama sgt)


masa dekat KL sentral pulak...
aku nak gerak masuk dlm lrt tu..masa selisih nak masuk dan keluar..
ada pasangan ni..lelaki tu muka mcm mix...
cakap "hai" dekat aku..macam bisik sikit... tapi masih jelas kedengaran
padahal awek dekat sebelah...


aku dah nak masuk komuter tu..lepas tu..
bila dah ada someone mcm ckp dengan aku..
aku pun pusing la...ingat kawan..tapi..lelaki..
then dah masuk dlm komuter kawan aku kata..
kawan: bie...kau dengar tak dia kata apa???
aku: tu la..aku terkejut..awek sebelah kot..


hmm..aku pun tak tau..pelik sangat ke aku?
tadi..aku terkejut sangat terjumpa seorang blogger dekat TS


dg nadira kamu memang comel...hehehe..cuma saya ingat kamu rendah
drpd saya..hahha... :P padahal..lebih kurang ja..hehehe...
sangat2 terkejut ok....sampai kad Taste of Asia pun
 lupa nak pulangkan dekat kaunter

16 comments:

ch!natsu said...

nekmo mesti sgt comel neh smpai org prati.. kan3? ;)

echah mashuri said...

nekmo mmg slumber.mesti org nk pndg bnyk kali:)

IQ = Iez Qis said...

nekmo mmg comel laa..opkos ad yg pndang! siyes!

dG said...

maafkn sy sbb bt nekmo terbawa balik kad taste of asia. HEHEHE.
tp serius rasa mcm mmpi jd knyataan dpt tgok nekmo scara live. XD

akuwanblur90 said...

waaa... ramai peminat nie... hehe

syafiqakarim said...

peh....ramai peminat la nek.haha
oh...ajak la g ts..huhu
erk...kl sentral tmpt iqa.
mmg mcm tu salu kan? -.-

cEro said...

diorg tgk ko sbb ko menarik kot...
hehehe...
weyh, apsal tak kate ko gi ts, aku kt ts kot smalam..hehehe

mario said...

seme yg pandang tu pakai spek kan...sumting wrong with their spec kot...bukan pandang ko tu...

✿nenek moden✿ said...

chinatsu:
xdenyee comel...:) mungkin dorunk pelik tgk saya pakai mcm tu.. :)

echah:
jangan pandang2..duduk renggang2..hehe..mungkin?

✿nenek moden✿ said...

wan blur:
aku mana de peminat...igt aku ct nurhaliza ke? :P only nenek moden la.. :)

iqa:
sejak bila iqa buat rumah dekat ts ni?hehhehe...

✿nenek moden✿ said...

cero:
byk la kau punya menarik cero oi..pelik kot?haha...alar.....iyeke...??melepas! eleh..kau pun g sana tak gtau aku! hehe..klu tak leh la kau belanja aku makan..ngeh3...=P

mario:
haha..rio jahat! xpe2 pasni aku bwk dorunk g kedai spec..hohoho

z@!m said...

ahahaha akhirnye blh gak open blog ni.. bru jek follow blek.. hee
nekmo ni rara range la kan kan??

✿nenek moden✿ said...

zaim:
kalau aku kata bukan cene???hahhaha

izyan ismail said...

orang segak,maw x qamai yang usha ;D

✿nenek moden✿ said...

izyan ismail:
aip2...mana da..kak b biasa jelar..mungkin muka kak b mcm alien kot?hahha

izyan ismail said...

alien? oke lah tue,nnty bole jadi watak utama alien n PREDATOR!