Pagi yang menyeksakan!

(ni masa dalam examination hall)

"Aku dah lewat! hari ni ada exam!Arrrggghhh!!"aku jerit sepuas hati.
Bukan apa, rambut aku dah bertukar jadi kaler pink. Entah sapa berhati busuk tukar shampo aku dengan pewarna pink. Apa nak jadi hari tu pun, aku tak kisah!walaupun ke examination hall dengan rambut pink!
yang penting,final exam for statistic done!.

Aku memang dah macam orang gila. Tunggu lagi! exam dah mula, tapi aku still ada dekat bilik!mandi cepat2.Takdenyee nak make up, aku terus pergi examination hall. Naik lif.Memandangkan u aku ada international student, so..bersepah la puak2 dorunk! semua usha pelik tengok aku.Aku terlupa yang rambut aku dah tersilap letak shampo.Aku buat hati kering je pergi dekat lift.Aku nampak aishah boleh dok berlengah2 tak masuk examination hall.

"hoi!!..kenapa tak masuk lagi??dah lewat ni!!" tanya aku agak pelik sambil tengok jam.
"ya Allah, dah 30 minit aku lewat" cakap dalam hati ja. Aku dah tak peduli Aishah.

Masuk saja dalam dewan. Aku terus jawab exam statistik. Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii............yang aku bengang gila!
Ni yang aku nak cerita! Pembantu peperiksaan tu gedik nak mampus macam nak kena penyepak ja!
Aku tengah pulun dok jawab, dia boleh dok borak belakang aku..Iye ar, aku duduk belakang sekali (dah aku lambat kan tadi???).

Aku rasa urat2 otak aku dah tak leh dok diam. Mana lagi nak fikir jawapan. Mana lagi nak dengar minah tu pok pek..pok pek..Macam xde peraturan lak. Aku usha orang lain semua confident je jawab. Bukan macam si Bibah! Cepat pulak minah tu keluar. Tau la teror statistik! style tak tunggu kawan ar! Bila dah tak tahan sangat dengar minah tu pok pek.

"Woi!! kau tahu diam tak??? Aku nak jawab exam ok!!Kalau kau nak sembang,pergi jauh2!" aku jerit dekat dia.

Semua yang ada dalam tu terhenti mengira. Semua pandang aku!Tapi, aku tak pandang dorunk! Aku terus buat exam. Peduli hape aku an??? hati kering! bila dok syok jawab exam.............

Canon rock berdendang memecah kesunyian waktu! Damn!!!! bunyi plak dah....

Opps! itu bunyi jam loceng aku..hehehhhe....Laaaaa......mimpi rupanyeee....mai mana plak dah rambut pink pe semua tu?? haiyoooo.....aku tengok jam. Pukul 9. 30. Aku exam pukul 10. Terus bangun, bersiap pergi jawab exam 3D. Yang aku pelik. Mai mana lak exam statistic?? Sedangkan aku dah jawab paper tu...eee..menggerunkan aku ja..

p/s: two papers more.. Y-Y kenapa aku ni malas sgt??
p/s lagi: aku busy wehhh........maaf tak lawat korunk2 semua... Y-Y

8 comments:

dG said...

wow! pink? cool weih~ HAHAHA. gud luck exam! :D

✿nenek moden✿ said...

dg:
hahha..tu la pasai...mai mana tak tau kaler pink..haha..xleh blah tol..ok..tq dg.. mau ikut balik sabah bha...hehhe... :p

z said...

haha.dh feeling habis dh tadi time org jaga exam tu kena marah.mimpi rupanya! ceyss..haha

Budak Coklat said...

menyempat betul ko ambik pic aku kat exm hall ek....nsb baik aku tak pndg...hahahah...
lagi stu..aku mmg sentiasa coooollll...w/p da lewt msuk exm...hahahahahha..cm mimpi ko tuh nek mo...hahha

- elina - said...

dah agak dah mimpi .

keh keh .

gud luck.

:)

✿nenek moden✿ said...

z>>
hahha..ini mmg mimpi beb.. aku pun pelik apasal mimpi cegini..huhu.. :)

budak coklat>>
kau diam pe'ah sopan..hahha..cool jadah pe mu nih?? keje menguap je...dtg bilik aku pun menguap..hahha

ija>>
terima kasih ija..hehe.. :)

pandan said...

asl ad gmbr ak wehh,,,iysh2

nekmo said...

bukan nmpk muka pun..haha,..