Bila tangan bangku melukis..oh yeah!! "INI EMAK SAYA"

Honestly.. aku bukan budak seni.
habis tu? aku budak pe? of course la budak baik..haha
Baik sangat la kan? cehh..masuk dalam baldi, angkat sendiri.. :)
Aku memang tak pandai melukis..tak pandai warna..
Tak pandai guna software bagai2 nih..hehe..

Ini percubaan pertama aku la..khas buat mak aku..
Aku buat satu video utk dia(walaupun aku tau hodoh)
"ada ke hampa kesah??" haha.. :p
Aku tengok dekat fb..masing2 dah post pasal Hari Ibu..
(tak ketinggalan juga, ada yg wish dekat aku..hahha :P)

Bagi yg wish selamat hari ibu dekat aku, syg hampa lebih2 na..haha..
Skip merepek pasal bendalah ni..tak masuk exam pun! haha..
Aku ingat lagi, bulan lepas..masa nak siapkan assignment..
Aku telefon mak aku..

"Mak..kak lang dulu kecik2 mana mana?"
"Kak lang dulu? bla...bla...bla...bla...." mak aku bercerita...
"Mak..kak lang tak tau la nak buh apa dalam assignment ni..."
"takpa2..kak lang buh saja...tapi..yg pasti..macam mak cakap lagi la.."
"hehe...ok mak.."

aku gelak ja bila mak aku cerita pasal aku kecik2 dulu..
masa aku dapat sambung belajar..mak aku la org yang paling hepi!!
sebab, mak aku nak sgt aku masuk u tu.. :)
aku apa lagi..bila dapat tau aku dapat u tu...aku pergi lari dekat mak..
lompat trus...peluk dia...siap dengan kaki belit badan mak aku..
(errrr....macam mana aku nak terangkan??hahha..paham sendiri la wehh..)

kadang2..mak aku boleh buat aku gelak sorang2..hehe...









Aku..mmg budak bermasalah...dari sekolah lagi..Takde yg membanggakan
mcm kak aku..adik aku...:( yg aku tau..buat masalah...
pastu..kena panggil dengan cikgu...susahkan dapat anak macam aku? :(
Apa2 pun..video ni khas untuk mak aku..




TERIMA KASIH MAK.. :) HARI-HARI TU HARI IBU...
aku sebenarnya...segan nak luahkan rasa syg aku... terukkan aku?
so..aku guna cara ni saja nak luahkan...(walaupun aku tau..aku anak yang sgt teruk!)

and.
....
....
....
Terima kasih kepada kawan2 yg like post aku dekat fb :)











p/s: to DT...gua nak je cakap dekat lu...kita share mak...mak gua..
      mak lu jugak...xpe..kita share mak...lu jgn sedih.. :(

16 comments:

dG said...

slmt hari ibu nekmo! XD

anyway, sapa ckp nekmo tgn bangku? x mcm bangku pun~

PG said...

haha, aish, same2, kat sekolah dlu time majlis PIBG, cikgu suke ngumpat akak. kahkahkah. ishx3 cikgu ni, x baik x baik =(

nk wish hapy mothers day pon xbleh, sebab awk blom ade anak. waakaka

cEro said...

bila depan mak sendir mcam segan kan nak ucap kata2 manis konon sayang ape semua tu...
sama laa...

tp knape dpan awek macam lancar je??
hahahha

Mario said...

pandai ko bt video ni...nnt bt le totu yer...

Trojan said...

woit pandai gk ko wt video tu beb....hahaha
ni ha aku xpuas ati....ade fb xnk gtaw kt aku??
ade fesbuk, xnk gtaw kt aku pun.....huhu

✿nenek moden✿ said...

dg>>
selamat hari ibu dg(hahhahahha)haha...dg ni ada2 jelar..betul la tgn nekmo..tgn bangku..hehe.. :P

sis pg>>
cikgu bukan ngumpat akak..cikgu puji tu..hehheh.. :P

cero>>
haha...aku seyez malu..haha..pas aku tny mak aku..tgk ke tak..mak aku kata..bertuah punya anak..haha.. :P

rio>>
hehe..tq pakcik...baru cuba2 wat stop motion yg tak berapa nak stop..haha... btw..aku tak pandai melukis.. :(

trojan>>
weh...tak yah ar gaduh2 ngn aku..haha..masa kau tny aku..mmg aku xde..sbb aku baru wat.susah benar bila takde..coz mbe aku share ilmu guna tu...

syAzAnA said...

wahh. special vids tuk mak! sweet! hehe. jadi anak yang baik yer nenek. hee

miszlullaby said...

xpe, janji mak sayang nekmo.
mak ML tym ML kol, tengah busy beli barang, bile ML wish die, nak tau die cakap ape, hadiah mane?perfume dah habis.wakakakkaka...saba je la..~

maCy said...

selamat hari2 nekmo! ;D

yusenze said...

oit!! 50 hengget tu skali mintak.. hahhahha..

twinkle twinkle said...

comel video tu :)

Saya said...

x sempat pon nak wish hari ibu kat mak..sbb xde internet time tu

aku islam said...

comelnya video ni.. :)

Raji and Yeen said...

huwaaaa... best btol video nih >.<
smart lah owh!

Dark Half said...

hai nekmo!
walau kau rasa buruk cemanapun hasil buah tgn kau tu, yg pasti mak kau tentu terharu bila anaknya make an effort to produce such a video. naisss wey!

A f i q said...

pehhh. lama gila tak datang sini.
selamat hari ibu jugak :D