Aku bisu..so??taknak kawan dgn aku la ek???

Sejak kebelakangan ni aku memang busy
Semalam baru balik dari perlis
Drive kereta penat sgt..tambah cuaca panas
balik rumah dah jadi mcm kanak2 bergelimpangan xde tempat tinggal
Aku terlentang atas katil..puas tidur..

Untuk cuti sem ni, aku dah start kerja :)
Ada je cerita pasal tempat kerja yg aku wat draft..
Tak terasa nak post. hari ni, bila dah lama mendiam
AKU MUNCUL SEMULA dengan entri kosong
entri tempat kerja gak

Hari Ahad tu aku kerja, biasa la kerja dekat mall
tapi, kerja ni best..aku boleh makan, main msg, boleh masak!
hendak dijadikan cerita..kawan sekerja masakkan megi
makan la kami bertiga dekat depan kaunter.
Aku baru nak menikmatai megi tu..

Tiba-tiba datang 3 org mamat ni masuk kedai...kedai aku tu kedai snack
korang boleh try nak makan asam pe ke..kerepek pe ke..
sebab tu aku kata...aku punya kerja best..
Bila semua tengah makan..aku stop makan and pergi layan customer
Dorunk tu gatal la...haish...saja la anak2 muda...nak mengorat la..

Aku pun layan la jugak dorunk...tapi...bukan macam cara yg korunk fikir!
Bila dorunk tanya bukan2...aku balas la...
aku bagi jawapan dekat dorunk dalam bahasa isyarat..
Dorunk dah start gelak..dorunk igt aku memain kot??

Dorunk tanya lagi itu ini..macam ajuk2 aku...
Aku balas benda yg sama..pastu..dorunk dah mula segan..
belah keluar terus.. =P sempat lagi tu pas keluar buat tgn nak no tpon..
kwn2 tempat kerja dah gelak puas2 tengok aku...hehehe..

aku bukan nak menghina org bisu..tidak sama sekali..
aku kawan je dengan semua org..
dan SEBAB "ORG BISU" LA....aku dilukai....
(relaks nekmo...itu kisah lama.....)

12 comments:

A f i q said...

sebab pe nekmo dilukai? cer citer cer citer. huhu.

dG said...

upgrade dh nekmo. blakon kt alam nyata. ;D

dah2. kisah dulu tu jd pengajarn. *xtau hjung pgkal pun nk myibuk jgk nie. XD*

z@!m said...

lekkla nekmo.. kan skrg da ade yg xbisu =)

mario said...

bestnye kije bole makan2...msg2...masak2...ada kosong???

ASaDa RyutaRo said...

tau segan jugak diorang.. kekekeke..

✿nenek moden✿ said...

afiq: dah kena pisau..luka la..hehhe

dg: hahhaha..tunggukan kemunculan nekmo dalm tv lak ek..haha

zaim: awk ngada2 ek..sy belasah kunk..huhu.. :p

mario: mmg best..hehhe..boleh2...nnt tlg ganti aku pas aku benti ek..hehehe

asada: huhu...tp..agak lawak la..heheh

syafiqakarim said...

haha emo nye mu nekk ;p

cEro said...

haha, pada mula cerita tu macam ada aura gembira, tp diakhiri dgn aura jiwang..

c'mon nekmo..yg lepas biar pergi..

miszlullaby said...

macam sedap je kedai asam. nyam2.
org yang masuk tu bisu la ek?

miszlullaby said...

macam sedap je kedai asam. nyam2.
org yang masuk tu bisu la ek?

✿nenek moden✿ said...

sis ML:
hehhe...hari2 bleh rasa aw...org masuk tu xbisu..tp gatai..hehe

pandan said...

sabar k,,,,tol zaim kate...skunk ad yg xbisu...