Adoila adik oi..

What!!adik aku tukar jantina??
Siapa punya adik?saya!saya!saya!ok2..harap bersabar semua..bawak bertenang ye cucu-cucu..(hehe.mereng budak ni..weee~)ok,aku ada sorang je adik.tu pun lelaki..Mak aku selalu manjakan dia..hehe..cis! This year adik aku amek spm.Tapi,aku bukan la nak cerita pasal adik aku ni macam mana dekat sekolah..mesti jahat ya rabbi pe??haha..kan Elina?ngeh3..

Minggu lepas,aku bawak la family aku ni pergi ekspo..masa tu malam,time maghrib..

"kak lang..kak lang..mandi tak lagi?"mak aku dah terjerit-jerit dekat luar bilik aku.
"belum la..kenapa?masuk la.."aku keluar alik dari bilik air..haha..
mak aku pun buka la pintu bilik aku bawak kucing.Basuh berak dia..cirit.Kesian tol..
Tiba-tiba(suspens sket boleh?haha)
Adik aku pun masuk la bilik aku tu.Sementara tunggu mak aku dalam bilik air,aku lepak la sat kat atas katil.Adik aku masuk je dah kelebek barang-barang aku dekat meja make up tu..Dia amek eye shadow(kak aku sedekah..haha)
"isyh..tak boleh..haram ni.."dia kata,dia xleh pakai..haha..pastu dia amek maskara(ni pun kak aku sedekah).

Nak tau dia buat apa??haha..dia letak dekat goatee dia..dia tenyeh2 kat situ,pastu dia tenyeh2 lak kat misai ciput dia tu..haha,,,aku tengok tak larat gelak.

"adik..meh sini aku buh kat ang..ang pejam mata pat"aku amek maskara buh dekat bulu mata dia..hahaha.dia diam je ikut cakap aku.
"tunggu sat na...tak habis lagi.."aku amek pengepit bulu mata lak,kepit bulu mata dia..hahaha..aku tak larat gelak la tengok bulu mata dia melentik.
Pastu bila aku mak aku dah kuar bilik air,aku halau dia kuar bilik..aku nak mandi..hehe..
"kak lang! kak lang!benda ni keluaq dak??nak buang macam mana?"dok terjerit2 dekat bilik aku.Adoila..tak keluaq lagi budak ni..haha'
"ang buh ja ayaq..nanti ilang la..haha"
(aku rasa...aku comel mcm horikita maki...ghaghagha..perasan giler!cis!)

Mana stoking?
Kak aku tanya mak aku.."mak,mana stoking pooh Ngah?"mak aku kata la.."Tak tau la pulak"
Yang kak aku tu keje nak kata aku amek stoking dia...aku kata la.."pi tanya adik,dia amek ke tak" bila kak aku tanya,memang sah adik aku amek stoking pooh kak aku tu pi sekolah..dia guna.Adoila adik oi..stoking kartun pun dia pakai..hahaha..Tadi masa aku amek dia dekat hostel bawak pi belajar kete aku usha kaki dia."dik,tu stoking sapa?"aku tengok stoking belang2 oren dekat kaki dia."mana aku nak tau,mak buh dalam beg aku,aku pakai la"dia dah sengih.Memang sah!tu stoking aku!"weh..tu stoking aku la..ee..."takpe la..halal kan dia guna..hehehe..

Nanti bila aku takde dekat rumah dah..dia kena belajar bagi rajin iron baju sekolah yg setimbun tu sendiri..no bibik(aku la tu) yang iron kat dia..since dia form 1 sampai sekarang..aku yg iron..tiap kali balik asrama je,aku jadi mangsa iron baju dia.Aku pun nak balik asrama gak.Tapi,kena iron baju dia..EE!!macam nak belasah je..tapi,xpe la..aku tak mau bebankan mak aku,nanti mak aku yg kena iron kalau aku tak mau iron..

p/s:entri panjang berjela...saja aku nak luah dekat cni b4 aku pergi nnt haha(lambat lagi ouh..hehe)

18 comments:

cik elina said...

adik kak mmg baikkk sgttt kat skola..
td baju ija jdi comot sbb dia la..
ada ke patot dia lap lengan baju skola ija yg warna putih melepak kt air yg tumpah atas meja..
lekat abis ink ink pen..
wuwuuu..

ha'aa..
stokin pooh tuh dia pakai comel lahhh..
t beli stokin ben 10 kat dia..
pas 2 beli stokin doremon,conan,hagemaru..
:DD

nnt kak mekap2 kat dia,kak tngkap gmbar send kat ija..
boleh pkena dia..
haha..
boleh kak ?
buat la skali..
sblum kak further study..
huhu..

✿nenek moden✿ said...

ija>>>
stoking tu skunk ni dah jadi hak dia..kak ngah xmo pakai dah..da dia je pakai..huhu

hahaha..xleh3..t dia marah kak b..huhu..kalau ija nak tengok an..meh kak b amek gambo dia time buh mask..mau?haha..ngada2 dia tu..nak buh bedak sejuk dekat muka pun suh kak b..kak b tak buh...bedak sejuk tu pun dok elok jelar dekat ats meja..pemalas tol..huhu...tadi kak b p amek dia..2 jam tunggu dia latih kete..borink tol..haha

cik elina said...

alaa kak b..
amek je la..
nak tengok..nk gelak kt dia..
haha..
best kalo pkena dia..
tyme boh mask xbest..nk tngk dia kna mekap..
haha..
xleh nk bayang cena..
hensem ke ayu kak ?
haha..

✿nenek moden✿ said...

haha..mati dia xmo kalau suh dia make up..kalau suh picit jerawat dia ke..dia mau la..ni bukan mask yg transparent tu ija..ni mask kaler itam..mask arang..hehe...xpe2..t kak b amek..ija try tengok..nk gelak or tak..hehe..(if dia bagi amek pic..haha)

maCy said...

adik maCy tak pnah wt maCy cmtu nek.. xtau nape~ kui3

✿nenek moden✿ said...

macy>>
haha...adik macy pompuan ke lelaki?

@ien_R@z said...

takda adik la nek.. wat ayat sedih lak. hahaha =P

bestnye leh buli2 adik kn.. i buli my abg.. hahaha.. last2 dpt penampor.. serik dah. kih3.. =P

Yatre Hayati said...

hahaha....adik biera layankan aje ke pakai maskara tu?? hahaha

✿nenek moden✿ said...

aien>>
nek xda abang..best tak ada abg?teringin..haha..tapi,xde abg..

✿nenek moden✿ said...

yatre>>
haha..adik tu gelong sikit..sometime leh la nak bawak melawak ni..hehe

Frodo Baggins said...

adik wa slu bt xperimen kat anak sedara wa umo 5 tahun tuh! pakaikan pe mende ala wa x tau! jadik pompuan. wa siankat adik wa. beliau xder adik or akak pompuan.

wa risau jer anak sedara laki wa tu
jadik baby rina bila besar nanti.


wakakakkakakaa


>>__<<

cikCEPET said...

ahahaaa~
klaka laa adek nek neh...
sume mende dieh try

:))

✿nenek moden✿ said...

frodo>>
hahaha..adik ko spesis mcm aku kot..
aku xde adik perempuan..tu aku suka make up2 org..tapi..utk diri aku..aku tak reti..hehe..weh..mai cni aku make up muka lu..nak tak?jadi clown..hehe...

✿nenek moden✿ said...

cik cepet>>
time mood dia elok..dia mau la..haha..time ngamok..mcm singa lapo..hahaha

PUPUT said...

hehehe..baik n rajin nye dia...^_^
mak aih..bira pakai mekap maskara suma ek..cool...^_^

✿nenek moden✿ said...

puput>>
sis...mana adalah..bira layan eye liner jerk..haha...tak reti pun make up tu..kak sedekah..amek je..kunk xde la kuno..org make up..kita tenyeh2 le..haha

Mario said...

ko dpt oper mana weh...rahsia eh...

✿nenek moden✿ said...

mario>>
kan aku dah bgtau yg entri lepas..adoila mario oii..huhu