Boy or Girl?

Have a nice day!!!
"Kak,kenapa saya rasa macam mesej dengan lelaki jer?"

Itu kata junior aku terhadap diri aku.Yes,aku akui memang aku agak kasar sikit.Tapi,kalau aku kasar pun korang ingat dalam hati aku takde taman ke?siap ada lebah ok..hehe..Kalau aku mesej,aku suka guna perkataan "ee..belasah kunk".."arr.." dan sekutu dengannya.Tapi,takde la sampai gua lu..huhu..aku pun malu..kehkehkeh..

Dulu,masa arwah tok aku ada,dia pernah tersilap panggil aku hehe.Dia ingat adik aku,rupa-rupanyee aku.Dia kata macam sama..hehe(faham-faham maksud keyh).Realitinya,dulu..waktu aku muda-muda..(cewah),aku memang suka perwatakan macam lelaki..rambut lelaki..spike cikit..Aku tak suka simpan rambut panjang,kalau boleh..Nak je pendek semedang.Rambut2 yang aku nak,semua aku potong sendiri.Korunk tak caya?trust me ok.Dekat tempat aku takde orang melayu nak gunting rambut aku.Semua cina.(okeyh!pasni korunk buka,aku sure pergi!)

"Eh,B ni mesti PENGKID kan?"
Ayat atas ni pulak ada member masa kem tanya aku.Adoila,apa aku nak jawab?huhu.."Takde la,mana ada huhu"ayat aku.."Kalau betul-betul pengkid ni,mesti ramai perempuan cair"kawan aku tu kata.Wah!encem ke aku???keh3..Iyela..bila tengok penampilan aku masa bertudung,dia tak jangka pape..Bila jumpa aku dalam toilet,aku kan mana pakai tudung.Nampak la rambut aku..

"Percaya tak aku pernah simpan ekor?"
Mesti ada yang pandang lain macam ni kat aku kan?Itu pun,aku gak yang potong sendiri.Hehe..Aku kan budak jahat..Jahat giler2 ni..Jahat nak mamposs!!.Budak perempuan berambut spike dan ada ekor dekat belakang.(sila kutuk).Ada sesetengah yang akan kata..ahh..normal la macam tu..nak taruh ekor sampai sapu lantai pun ok..hehehe

"Singlet or t'shirt?"
Masa sekolah dulu kan,skol korunk mewajibkan pakai singlet tak bagi pelajar perempuan?skol aku kena la..Korunk tau kan,pakaian perempuan macam mana?single bermacam-macam jenis..nak tali halus,tali rapia,tali tambat lembu(leh gak ke?).semua ada dorunk pakai.Tapi,aku tak pakai singlet!(woi..giler apa??)sebab..aku pakai t-shirt.hehe..Alar,macam student lelaki,luar kemeja dalam t-shirt.Macam tu la aku,luar baju kurung,dalam t-shirt.Aku tak selesa la pakai singlet yang budak perempuan pakai tu.And,ada yang tanya,tak panas ke??owh..aku dah biasa.takdenyee panas..aku lagi selesa ok.Bila panas je,leh buka...hahahaha..

"Heel?Snikers or Sandal?"
Untuk pengetahuan semua,aku tak berapa cekap pakai heel.Aku selesa pakai snikers or sandal.Pernah dulu,aku pakai ladies shoes pergi rumah cikgu aku ada kenduri.Kawan-kawan lelaki skola ku gelak bila tengok aku pakai cegitu..Ciss! korunk jahat..hehe..Tapi,aku tak kisah pun.Sebab aku tau,aku ni sapa..Iyela,semedang pakai sandal lelaki tetiba pakai ladies shoes..mau tak gelak?(aku tau,aku nampak cun kan?hehehe)

"Malu tak bertempat"
Fakta,aku memang tak ikut mak aku kalau mak aku pergi tempat pakaian dalam perempuan.Aku sengan..hehe...(korunk mesti kutuk aku giler2.. an?) Nak beli 'roti kering' pun malu.Memang aku tak pernah beli dulu.since kak aku dah kahwin,aku memang kena biasakan diri beli bendalah tu sebab aku yang guna!!!wuuarrgghhh!!malu3x..
________________________________

Tapi,tu dulu..sekarang ni aku dah lain..
Aku boleh dikatakan jadi ladies sikit,
walaupun sweater lelaki aku tak tinggal..
Boleh la sikit-sikit..nak berubah tu..
Aku bukan tak teringin nak jadi ladies mcm kat luar tu
tapi tak pandai dressing..hehe
Dah tak bape segan beli 'roti kering'..hehe
Ok,korunk mesti ingat aku tak pakai tudung kan?
Brutal semacam jerk..hahaha..
Tu dekat rumah ja la weh..Kalau aku keluar,
Aku pakai tudung.Nak mampus???
pak aku tak ngaku anak kunk..Aurat la..
hehehe..Dalam family,aku lain sikit..
Jahat kan aku?But honestly,
aku suka barang lelaki...(hormon bertukar..hahaha)
Lagi satu,aku bukan lesbian!!!huhu..original ok..
Aku tak de punya cinta terhalang..
so,dah fikir masak-masak ke nak jadi cucu aku?
Don't judge a book by its cover

30 comments:

ain nadzirah said...

kelakuan spt laki xpe..y pnting nnek tawu nnek pompuan kn.kn...

gades ain said...

Wow! x sangke deyhh nenek ini mcm. ahaksss!! tp dulu2 ain pon minat pakai mcm laki, since form5 baru jdik pmpn, huhu. kdg2 kalo nak beli baju, ain ade cakap

"yuckksss! baju nie mcm perempuan oke!"

erk, then kene marah dgn along T_T. huhuhu.

maCy said...

nek, i love u~ hahaha ;p

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
nek..ley jadi cucu ke? hehe..
tapi yG mesej tu takda la nampak sangat..cam kasar2 manje jew gayanya..ahakss!

DR MOHAMAD SHAZWAN said...

asalamualaikum nenekk.. tak per.. setiap orang tue ada keunikan dan keistimewaan masing masing.. tapi, hanya penting batas-batas tetentu masih ada dan teguh dalam hati.. kalau x der sapa jadi nenek kasar macam nenek moden, sape yang nak bagi kelainan? borink laer... mesti ada wakil.. huhu.. baru 1malaysia.. hahaha.. anyway.. nice entry..

jane said...

nek ....mcm laki ke???
takpe..kite tetap syg nenk

weeeeeeeeeeeeeee~
kim salam kat atuk moden yerk

keh3x~

Mario said...

b...
takpe je ko nmpk ensem pun ...ko tetap skema...tu yg penting...hehe

yg lbh penting...jadilah gadis yg solehah...huhu

♥dG♥ said...

comel je nenek nie. nek hensem nek~ EHEHE!

PUPUT said...

best apa kwn ngn pengkid...hahaha...unik...best...dulusis pon ada kwn camni..skg dah xde..dah tua..kwn ngn anak2 je..maksu sis pon camni gak smpai arini xberubah2..awek pon ada..cun lg..best giler....tp percayala..1 hari nnt mst akan berubah pya..cuma dlman tetap ganas sket laa..bila dah jumpa cinta sejati mst dah lain..camne pon bira relax je..camnepon tetap cun!!!yeahhhh...^_^

PUPUT said...

nak join macy skali...
i love u..bira...muax byk2...hehe...

AkuChumel said...

hahaha nenek.........!!!!!!iQa sgt x sangke. haha..nek....encem nye nenek dolu2....aih...iQa baca pun da cair. :P
aha..nek..bgs tu nek..slow2 la..lama2 nanti jd la pompuan melayu terakhir.hahaha

@ien_R@z said...

hahaha... nenek mmg rock la!! yeah2!

erm.. people change rite? dulu2 pun mcm tu gak... bju krung just pkai hr raya jer.. tu pun separuh hari.. haha.. smpai mak dh taknak beli bju krung.. nk beli tshirt jer wt raya.. hehe

tp bila dh masuk mktb nie.. dh nk jd cegu.. blaja la jd ladies cikit.. pkai heel pn dh tak jatuh lagi.. hihi..

✿nenek moden✿ said...

ain nadzirah>>
hehehe..dulu-dulu je dear..
sekarang dah boleh dikatakn ladies..

✿nenek moden✿ said...

gades ain>>>
hahaha...igtkan nek sorunk ja macam ni?
tak sangka pulak ada cucu2ku berperangai mcm nek..hehe..
xpela..sekarang kita da berubah an?hehe

✿nenek moden✿ said...

macy>>
i love u too...heheh.(versi gatal..hahaha)

✿nenek moden✿ said...

Azrai Ahmad Zamri>>>
wassalam...boleh saja..tolong isi form ye..pasni..interview..hehehe..
manja??hahaha..boleh gelak guling2..
pakcik..nak jadi adik pakcik boley?(ngeh3..gedik..hehehe)

✿nenek moden✿ said...

DR MOHAMAD SHAZWAN>>>
wassalam..hehehe..siap ada 1 malaysia lagi..memang semangat tol..hehe..

✿nenek moden✿ said...

jane>>
hehe..rajinnyee jane baca entri nek..
masyeh ek..hehe..susah2 ja..terharu

atok moden?kahkahkah..wassalam..nek jawab utk dia..hehe

✿nenek moden✿ said...

mario>>>
weh..ko rio!!aku lastik gak kunk panggil aku b..huhu...walaupun diri aku macam tu..tapi,aku pakai tudung..dlam rumah,sapa nak tengok kan rambut?hehe..


Aku pun harap jadi macam tu..=(
amin..^_^

✿nenek moden✿ said...

DG>>>
hahaha..jgn la panggil ensem..
huhu..budak tu tipu jerk kot.hahaha

✿nenek moden✿ said...

puput>>
hahaha..wah!sis pun ada kwn cegini ke??hehehe..tapi,bira dah lain sekarang..hehe..tak macam dulu dah..
sekarang dah makin berubah...hehe..

love u 2...hehe ^_^

✿nenek moden✿ said...

iQa>>>
hahaha..gegeh iqa ni..cair la jadi coklat cadbury...hehe..yummy!
tu la iqa..klu nak berubah drastik..nnt org terkejut..terus lelaki beratur mintak sign..hahahaha


@ien_R@z>>
hahaha..u same with me..hehehe..
baju kurung,raya sekarang ni pun pakai sekerat hari ja..hahaha..walau macam mana pun diri kita,kita tau kan..sapa diri kita..itu yg penting..betul tak?hehe

cik elina said...

kak b,
kawan ija pn simpan ekor..
haha..

ija kasar..
tp xleh lawan kak b la..
haha..

✿nenek moden✿ said...

ija>>
huhuhu..
sapa ija??angah ke???hehehe..
tapi kak b takleh lawan angah sbb kak b kua pakai tudung..
angah tak..huhu

TUKANG KATA said...

nenek aku kembali feminin..

ohohoho..

cucu tumpang hepy lorr..

cikCEPET said...

ahahaa~
klaka laa nek...
brutal tp feelin layan~....
hehee

:))

✿nenek moden✿ said...

tukang kata>>
hihihihi..nakal ek..cubit kunk..hehe

✿nenek moden✿ said...

cik cepet>>
hehe..klu tak,xdenye la jadi nenek moden..
kehkehkeh

Trojan said...

hahaha istimewa tol nnek neh...laen dr nnek ak....nk jd cucu....trimelah.....
wallah...

✿nenek moden✿ said...

trojan>>
hehe..ngada2,..tabuh gak kunk..huhu..
jadi jerk cucu...nek ok jerk..hehe