Pengumuman:Pencarian Suami

Aku rasa..aku dah kena sakit sawan ar..tengok la tajuk tu..hmm..Ada tak orang buat cegini weh?Aku malas mau bercinta ah...Kahwin terus ok tak?ermm..tapi..ni untuk 5 tahun lagi..pas aku grad...(biol minah ni..)..Bercinta bagai nak rak belum tentu kekal kan?Kan best kalau jadi blogger skema...dapat kahwin dengan orang yang dia cinta ouh..yang dia kenal dari sekolah..Best kan weh?

Tak semua orang yang hargai cinta yang benar-benar ikhlas..Bila depan mata..pandang enteng saja.Bila sudah terlepas..baru nak terkejar-kejar...Bila dah kejar...dapat..taknak pegang kuat-kuat balik...and...mungkin terlepas selama-lamanya?sapa tau kan?huhu..weh..apesal aku emo ni??dishh!!ngekk betul la kau nenek!haha
(kenapa aku suka crown ring?sebab aku nak merasa jadi princess..hmm..biol pe ko minah?)

MISI:PENCARIAN SUAMI
CIRI-CIRI:
-berilmu pengetahuan..(senang nak bimbing aku)
-islam(lain agama pun boleh ouh..tapi..kena masuk islam ikhlas..^__^)
- ilmu akhirat penting
-sporting(bukan sport rim..haha)
-lelaki(yang ni pasti!!!hahaha..)
-bekerja(senang nak beli beras dekat aku..aku makan kuat..yummy!)
-ada lesen kenderaan(kalau takde..nnt aku teman g amek aw..haha..ni nak bawak aku masa beranak..hahahah..takkan aku nak drive sendiri kan??haha)
-bertimbang rasa..
-penyabar(nanti tinggal aku lak kalau tak sabar)
-pendiam(aku suka..biar aku yang hiburkan dia..tengok la..aku buat sampai dia tak jadi pendiam..hahaha..ok tak?nak jadi experiment aku ke?)
-168cm ke atas(hehe..jangan rendah daripada ni ye..kunk rendah daripada aku)
-bersopan santun(budi bahasa amalan mulia)
-khatam al-quran..
-boleh jadi imam(aku teringin ouh nak berjemaah mcm ni..)
-baik dan ikhlas(penting..)
-umur?2015 ni...umur 27 ke atas..haha
-jujur dan amanah(aku tak suka orang tipu aku.)
-boleh terima aku seadanya...(aku banyak kekurangan)
-sayang family aku(jangan buang family aku..)
-rupa?tak nak kacak sangat-sangat..(nanti aku kena bersaing..aku tak suka..biar sederhana..)
-suka bercuti(aku tak pernah nak merasa gi holiday dengan family..semua sibuk....aku harap suami aku dapat tunaikan apa yang aku hajati...
bawa aku gi siar-siar...hmm..best kan?)
-sembahyang jangan tinggal
-jangan buat aku menangis lagi..(aku benci tangisan!)
 -jangan buat aku kecewa(aku benci dikhianati!!!)
-ikhlas dengan aku..hmm..aku nak hidup selamanya untuk satu perkahwinan...
(katak...bila kau nak jadi manusia?aku tengah tunggu ni...hmm..lamanyeee) 

p/s:Hahaha...mereng aku ni kan?hmm..saja menyejukkan hati aku...kalau korunk ada semua ni..2015 nanti cari aku ek...datang rumah aku..pinang aku terus..hehe...dah letih la mengenali insan yang bernama lelaki..hahaha...xseronok ar..hehe..nak kenal insan yang bernama suami jer..hehehe

-Blender Hati-
malam...gelap
angin...kencang
hujan....lebat
hati....sakit
jiwa....perit
bagai dicarik-carik!!
bodohlah kau!!
untuk kali ke berapa ek??

19 comments:

iszieylyanziy said...

wah,,,kemain ye nek,,hahah

@ien_R@z said...

dah fobia dgn lelaki.. huhu
single is better now.. hihi..

nk tggu suami jer.. bercinta dgn dia sahaja... insya ALLAH... ^__^

same2 doakan dpt yg terbaik buat diri sendiri... amiin...

YuSeNzE - KniGhT said...

hoh!!?? desperate... ekeke...
jgn mara weh... gurau2... kah3

echah mashuri said...

amin...amin....
moge dpt atok moden yg vouge,,huhu

✿nenek moden✿ said...

iszieylyanziy>>
hehe..saja suka suki melawan(bukan melayan) perasaan..haha

✿nenek moden✿ said...

@ien_R@z>>>
a'ah..amin...harap2 dpt yg baik..hehe
ain..jom kawen?haha

✿nenek moden✿ said...

YuSeNzE - KniGhT>>
pakcik..ermm..lebih kurang la..haha

✿nenek moden✿ said...

echah mashuri>>
kalau boleh dapat badan yg macam fahrin tu..haha..leh tumbuk2 kalau sakit hati..hahaha

azizan4444 said...

besh tu klu dpt kawen..heh

✿nenek moden✿ said...

azizan4444>>
sapa la nak kat nek ni..hahaha

✿nenek moden✿ said...

el>>>
haha...sis..nak have fun ni..haha..xde punyee lelaki mcm tu..hehe

Mario said...

tunggu jeLA 2015...hehe nnt aku nak tgk...
errr...siap ada link aku tu...ekeke

senarai mmg pjg tp rasanya tak susah nak cari lelaki camtu...ada je...
apapun...masuk u nnt... belajau... jgn sibuk pulak cari lelaki yg camtu....haha
byk nak tulis...tapi takpe arr...gud luck yer nek...

✿nenek moden✿ said...

mario>>
weh..taip je weh..aku tak kisah la..pat2..

Yatre Hayati said...

eh eh budak kecik ni. nak kawen plak pikir. i tak lepas lagi ni....

✿nenek moden✿ said...

yatre>>
hehe..saja gatai2 menghilangkan bosan je sis..sapa la nak kat nek ni an?huhu..xpe..tgu sis dulu ah..haha

Mario said...

ye arrr...sementara takde sapa nak tu...ko bljr jela dulu weh...ekeke

aku takde apa arr nak tulis...sama je ngan nasihat2 org lain...buat ko bosan je baca...haha

aku cuma nak cakap...belajar je...nnt jodoh tu dtg sendiri...

✿nenek moden✿ said...

mario>>
baik pakcik..belajar dulu ek?hehe...okeyh2...masyeh pakcik..^__^ tq atas nasihat anda..ahad ni dah mo daftar study ouh..hehe

SYAFIQ TENGKU said...

moga kamu menemui insan sprti itu,amin
insya-Allah
mudah2 an

✿nenek moden✿ said...

syafiq...org betul2 tak perasan dia bagi komen ni..ermmm...tak dpt sebijik mcm ni...seakan2 pun ok la...erm...dia? :p