Saya Budak Baru..Bukan Nak Bajet Hot..Tapi Saya Memang Hot..

Orang cakap budak 1st year skema sikit..betul ek?hoho..entah..dorunk cakap lagi..budak 1st year semedang gantung kad matrik..bila dah lama,kad matrik pun malu nak pakai.Iyeke?hohoho..kurang pasti.Pagi tu..cuaca panas macam kuali makcik joyah goreng keropok lekor.Ada la sorang awek yang tak berapa cun jalan dengan geng2 kolej dia nak pergi 1st kuliah.Selalunyee 1st kuliah kena la pakai skema-skema sikit..kan 1st impression tu(ek???)

Geng-geng kolej kediaman awek tu bukan main lagi pakai baju kurung yang warna-warni macam kain langsir hari raya tu.Nampak ayu je macam erra fazira main guli waktu kecik-kecik.Tapi,awek tadi gamaknyee putus fius.Pakai jeans,t-shirt longsleeve dengan sneaker pastu galas beg kat belakang.Hari tu,semua girl muslim untuk kos dia pakai baju kurung ayu layu tu.Iyelah fakulti pendidikan la katakan..mesti kena sesuai dekat nama fakulti.

Orang usha pelik.Buang tabiat pe minah ni?Orang usha awek tu.Awek tu dah jadi macam cacing kepanasan sebab publisiti yang terlalu melimpah ruah macam ais kacang.Cis!potong kangkung la korang!Awek tadi tengah bajet hot sorunk-sorunk sebab dia sorunk pakai t-shirt.Korunk usha dia macam nak terkeluar bebola mata pulak.Ada yang kata dekat awek tu,student fac.edu tak boleh pakai macam ni.

Esoknya..awek tadi tak serik-serik..still pakaian macam semalam.Sneaker tak tinggal dekat bawah katil.hehe..Sekali lagi awek tu kena usha macam artis.Awek tu dah kembang selebar alam bontot dia..sebab panahan mata budak-budak lain menusuk hati.

Lusa pulak,awek tadi pakai baju kurung...Tukar mood..hahahaha..
"Eh..arini bie pakai baju kurung la...nampak ayu je.."
Cis!korunk!!!jahat arr..perli awek tu...hoho..

Apa lagi,bila awek tu balik kampung je..Awek tu cerita ar dekat mak dia macam pembaca berita karam singh walia(sebijik!) pengalaman 1st dia...
"adoila kak lang oi...orang hari 1st tu jadi la skema sikit..ni tak..bedal jeans dah"


(GAMBAR AKU DAH BUANG SEBAB TAK NAK SAHAM AKHIRAT. BYE.. HEHEHE)

lepas ni jangan marah aku ek pakai baju apa pun..haha..kecuali baju macam ini...
yang pasti..gambar ni bukan awek yang aku cerita..awek yang aku cerita..lagi cun..hahahaha
gambar ni aku terserempak(cis!apa punya ayat lah!..dekat blog missyaniabdullah

28 comments:

nughul said...

nk tgk pompuan ayu meh dtg matrik...k0npem byk cal0n2..hihi..:p

PUPUT said...

ish..pakai nampak dalam2 ni..tp body dah xbest,,ekeke

Pinky Pixie said...

isk2. ade tnmpk gak gmbar tu tsebar.. ayoo, mcm mane la dy boleh xpasan, dy tlah mnjadi phatian 1 mlysia.. huuu

hiro said...

cesss..pagi2 gua dh layan coli pink..celake punye datuk moden.

gades ain said...

awek tuh nenek ke? ahahahah :))

eh? gile laa gambar last tuh. taleyh blah. da tao baju nipis jarang, pakai laa inner. haishhh!

::cdot the dot:: said...

dia terlupa pakai inner kot...tp bra dia cantik la..

Lya Colours said...

warghhhh gila transparenttttt

Mario said...

memang skema la ...asik2 nak mengadu ngan mak...hohoho

AISHAH lovalova said...

gambar tuhh * bek ta pyh pkai bju . =,=

AkuChumel said...

hahaha aiyak...gila terlebih up la..nenek kah..?haha

peh..gamba las tu...panas je..huhu

♥dG♥ said...

adei. sakit mata tgok pic tu. HAHA

ASaDa RyutaRo said...

hahahahaha... apa punya pakaian lak orang tu pakai.. ape perasaan dia time lalu kat depan2 makcik yg pakai sempurna tutup aurat kat situ ea?

fendi_scropio said...

salam..
elel2..dlu2 pun kne pakai gak siap kne bwk bata ag..hahha

✿nenek moden✿ said...

nughul>>
budak matrik wajib pakai baju kurung ek?hehehe...untuk bakal2 mertua..leh la serbu matrik ramai2..hahaha

PUPUT>>
hehe..gunalah jus mate 5 untuk diet..hehe

✿nenek moden✿ said...

Pinky Pixie>>
nasib baik tak nampak muka..klu tak..free saja fames dekat web..hehehe

hiro>>
ko g la jemput frodo dtg blog aku...dia suka sangat cegini..haha

✿nenek moden✿ said...

gades ain>>
hehe..awek tu??entah..tak pasti nek ke bukan..hahaha..baju ni..peringatan kpd kita..kalau baju jarang cegini..pakai la inner.

::cdot the dot::>>
cdot..amboi..usha dlm2 ek?hahaha...

✿nenek moden✿ said...

Mario>>
jahatnyee ko kutuk aku weh..hehehe..bia la..aku ada mak..kena report tingkah laku aku..hehe...

AISHAH lovalova>>
pengajaran kepada kita..jangan pakai macam ni..nanti kita tak sedar gambar kita telah diperhatikan oleh umum..

✿nenek moden✿ said...

♥dG♥>>
nah nek kasi eyemore..hehe..titik dekat mata ye dg..hehe

Iqa>>
haha..awek yg nek cite tu..bukan nenek..hahaha..uwek!...dia terlebih panas..tu pakai cegitu..kita ni..jgn la pakai cegitu..hehe..xcntik..

✿nenek moden✿ said...

ASaDa RyutaRo>>
asada..xpayah amek makcik la..kita amek budak2 je..huhu..bia budak2 pandang dia..dia rasa segan or tak..

✿nenek moden✿ said...

fendi_scropio>>>
wasalam..dulu2 kena pakai pe??hehe..masa tu zaman dinasour ke apa yang kena bwk bata?haha

echah mashuri said...

knape gmbr last menarik prhatianku>huhhhu

✿nenek moden✿ said...

echah>>
hahaha..gambo cegitu memang laris..haha

Linglung said...

g kenduri kawen pakai itu macam???perghhh..apsal gua tak dijemput g kenduri kawen tu..

✿nenek moden✿ said...

Linglung>>>
ko bz keje..tu dorunk x sempat jemput..hahaha

annazanariah said...

wuitt.. tak agak2 pakai camtu..
mmg bikin hot la..
panas sgt Malaysia ni agaknye.

✿nenek moden✿ said...

annazanariah>>>
m'sia memang panas skrg ni..hehehhehe...

Frodo Baggins said...

coli merah bibik wa lagi cantikk!!


>>___<<

✿nenek moden✿ said...

frodo>>>
hahahaha..gua ingat lu tak pasan entri ni..haha..khas utk lu ar frodo..haha