Thanks a lot...


Salam..buat blogger yang datang blog aku..aku ucapkan terima kasih banyak-banyak..still ada yang datang walaupun aku dah hilang.Memang aku rindu sangat dekat blog ni.Aku tinggal blog dalam keadaan sedih.And aku muncul balik dekat blog pun dalam keadaan sedih.Aku pun tak tau kenapa aku jadi macam ni.Allah bagi dugaan...aku terima..

Masa aku tinggal blog dulu,aku ada buka facebook aku balik.Tapi,tak sampai seminggu masalah muncul balik.Lagi bertimbun-timbun masalah sampai melimpah ruah.Sangat complicated la..Aku betul-betul kecewa.Kenapa orang masuk u happy?tapi aku tak happy?Mungkin aku happy sementara je..Time minggu haluansiswa.Memang aku happy.Tapi,sekarang?semua hilang.Manusia ni memang macam-macam ragam la.Susah nak puaskan hati semua orang.And langkah yang terbaik,aku dah deactive balik facebook and aku takkan buka kembali..promise!(insyaallah..)tak guna ahh!aku benci tangisan!!aku paling tak suka menangis!ada tak alat yang boleh buat aku tak nangis???hmmm...

Bila aku sedih..aku perlukan someone yang dengar aku luahkan..faham aku..Susah sebenarnya nak dapat kawan macam tu.Kita memang nak puaskan hati semua orang,tapi..bila kita nak puaskan mesti ada jugak yang terluka.itu sudah pasti.Aku datang u..aku belum jadi diri aku yang sebenar..aku lebih banyak diam..Bila aku happy?hmm..entah..tak selalu sangat..termenung..aku benci la macam ni!!!Masa  MHS memang aku happy.Ada saja perkara yang aku nak share dengan korunk dekat blog ni..Tapi,semua lenyap macam tu saja.Aku sedih sangat.

From now,aku akan setia selamanya dekat blog.Kadang-kadang..lebih elok kita tak kenal orang tu daripada kita kenal siapa diri dia yang sebenar kan?macam dalam blog ni..aku tak kenal korunk..korunk bagi nasihat dekat aku..korunk baca luahan aku..aku sangat-sangat hargai...terima kasih semua..


sapa ingat contest anjuran pakcik yus hehe..aku dah buat sekerat..pastu aku rasa panjang lak..akhirnya...aku tak jadi masuk..hehehe..tapi,aku gedik-gedik tangan buat bendalah kat bawah ni..hehe..macam nak buat novel la plak..hehe...gelong aku ni...(cari publisiti la tu..) ada gak yang nak kena makan tapak kasut size 7 hehe....

24 comments:

echah mashuri said...

manusia ni mmg bnyk rgam...sbr ek nek:)

p/s~sedang elok feeling2 sedih bc ayt nibwh tu mkn tpk kasut lak,..hhaha..bru nk feeling..

nabilah abd rahman said...

sabarlah ye...biasalah..ada time kita happy,ada time kita sedih...

✿nenek moden✿ said...

echah>>
hehe..takpe la..bia nek sorunk2 je sedih..korunk tu..epi2 la..hehe..jgn sampai makan tapak kasut size 7 sudah..hehehe

✿nenek moden✿ said...

nabilah abd rahman>>
a'ah..memang pun..tp,bila sedih tu..perit3...

hiro said...

oh..begitu..keh2.

✿nenek moden✿ said...

hiro>>
ada gak nak kena sekeh ni..hehe

AkuChumel said...

nenek..kenapa ni.sebena nya nenek ada masalah apa.share la..
betul tu..even prob tu besa mana pun. cerita je kat blog.readers dpt membaca dan bg pendapat.x la mati akal tanggung sodeh sorg2.heee
chills ouh nek.....

sI tEDI said...

welkambek., jgn sedih2

maCy said...

memang susah nk puaskn hati org.. jd je dri kte sbnr.. here i am, maCy bkwn xhrpkn ksmpurnaan, xpndg sala org evn org sll cri sala kite...


ape2 u can rely on me dear :)

cik elina said...

kak b,
sama kott kita.
ija pun sedih. sungguh tak tau mcm mana nk handle sdih ni.
cita kat blog je la.
nangis 2 jgn kata la,
lima waktu solat,lima kali nagis.
bengkak dah mata ni
:(

Mario said...

adoi...apsal ni...?ingatkan hepi2 sampai tak ingat blog...

kadang2 hidup klu tak rasa bende2 gni akan buat kita lupa diri...anggap je diri ko bertuah sbb diuji begini..moga2 ko tabah dan berjaya kat sana k...

errr...jgn sedih2 nanti effect kat tenggiling ko...dia tau...

✿nenek moden✿ said...

iqa>>
nek happy sgt walaupun tinggal blog..masih ada yang tinggal komen..nek lebih happy bersama blog+blogger..Lama tak melawat blog iqa..tadi gi melawat..dah comel blog tu...

✿nenek moden✿ said...

si tedi>>
a'ah sis..rasanyee dunia dekat blog kot..bukan fb..

✿nenek moden✿ said...

macy>>
rindu macy gak...bape lama ek tgl blog ni?tak ingat ar..(cis..dah tua ni..hehe)..xpe..t nek melawat macy..pastu..bawak masalah satu lori ye..hehe

✿nenek moden✿ said...

ija>>
ija kenapa?hmm...sori la..kak b tak on ym..t kak b on ym..ija share dgn kak b k...^__^

✿nenek moden✿ said...

mario>>
mana de aku lupa blog...waktu membataskan segalanya..weh..thanks singgah blog aku aw..

hmm..kadang2 tak jugak...kadang2 aku tak mampu nak bendung masalah tu..aku yang sakit..aku pun macam manusia lain gak..hmm..perit...sakit dalam2..aku rasa..

Yatre Hayati said...

biera : kita setuju !! kengkadang kawan kat real life ni perangai ntah hape2 ntah.

✿nenek moden✿ said...

yatre>>
a'ah..betul tu sis..^__^ sebab tu la hatiku ini kembali bertakhta pada blog kesayangan ni..hehe

SyafiqDe'Albuquerque said...

nekk,kite mnnges sekali sekale x pe nek..tp jgn salu..kene igt kite bukan sorg..kite ade Allah..ujian tu tndanya Allah cakna kite,ALlah ambil berat..sedangkan hari mendung akan cerah balik kan?so it is just d same as our life kan..

tangisi kesedihan sebab kite x cukup kuat untuk menahannya,bukan kerana ujian yg dtg tu ye ^^

✿nenek moden✿ said...

SyafiqDe'Albuquerque>>>
bermakna kata-kata tu..hmm..tu la pasal..sama ada kita kuat or tak saja nak tempuhi masalah ni..thanks a lot sebab baca luahan ni..

syaf said...

nenek kaw sedih kew...jom kite lumbe sape korek idung taik die lagi banayk die menang..nk x...gagagag

Hamzah Ian said...

kite tak dapt puaskan semua orang.. pedulikan orang lain.. yg penting kite hepi.. buat rilek2 ok?

✿nenek moden✿ said...

syaf >>
haha..aku xleh ar korek..kunk gali2..lubang besar sebelah...hehehe

✿nenek moden✿ said...

Hamzah Ian>>
^__^ tapi..kena gak jaga..kunk kita wat kayu..org tak nak kawan..huhu..T_T