Kisah pokok taugeh


Bila cakap pasal pokok taugeh..
Eh, ada orang tak suka makan taugeh ke??
Hahahahha..mesti la ada.. kawan aku la..
Dia memang tak makan taugeh..

Kalau korunk makan char koey teow..
Taugeh ni, memang bersepah la..
AKu makan taugeh..but..sayur2 lain..
haish. kena fikir banyak kali..
bcoz, aku tak suka makan SAYUR! T-T

Ingat lagi, dulu2 zaman sekolah rendah..
Korunk mesti pernah buat experiment
yang guna pokok taugeh kan??hehe..
Saat tu..penuh la bekas dengan biji kacang hijau..
pastu letak kapas basah (teringat zaman budak2 lu)

Cewi je kan kita time tu?tak sabar nak tunggu pokok besar
hehe...Aku tau, korunk mesti pernah alami benda ni..
kalau tak alami?? sangat sadis oi..hahah
Masuk balik sekolah rendah ek..

Aku kalau bercerita suka keluar landasan
Ni ha, aku nak cerita, minggu lepas..
aku kena turun perjumpaan, pastu, kawan aku kata
"abie, aku tak sedap hati la..rasa tak ok je"
(lebih kurang mcm tu la dia sebut)
mood dia tak bape nak ok..rasa tak kena..

Aku kan kawan yang jahat (betul..haha)
aku kata dekat dia lbh kurang macam ni..
"PI AR BUNUH DIRI!!"
(cis..tak guna punya kawan..bukan nak tny kenapa??)
Ok fine.. mmg aku cakap macam tu..

Pastu aku suh dia tunggu kejap..
aku g lari kat cafe..termengah2 oii...
"abang, nak taugeh satu"  sopan je aku cakap.
haha..abg tu xde hal, dia bagi je..

Dia tau otak aku tak betul..pastu aku nek atas...
Aku g kat member aku tu..
"nah! kau kata  xde mood an??amek taugeh ni!"
"kau gantung la diri kau kat pokok tu!!"


"hahahha...abie!!!"
kawan aku senyum..aku bukan pe beb..
Aku tak mau korunk moody...
bia aku moody xpe..hahahah
rakan-rakan blogger..korunk de idea best??

wanna share with me??aku pun nak tau gak..
Benda2 yg leh wat org chill hehe..
share la ngn aku... ^__^
source: gambar tu pakcik google bagi

15 comments:

saya afi. said...

haha..comel je. tunjuk kat dia video baby gedik2 kat youtube. kalau dia suka baby insyaAllah tak moody dah. :D

cikCEPET said...

hahaa...
boleyyy ke gntung diri kt pkok tougeh...

ahahhaaaa~
ta pena tpikir lgsg
:))

echah mashuri said...

ahahaha..nek neh ade lak camtuh!;p

kalau ak dgr cmtuh mesti bantai gelak.

♥dG♥ said...

HAHA! dulu ada sorang kwn suka ckp " nnt aku gantung kau kt pokok taugeh!" XD

cik elina said...

nk pegi cari pokok taugeh skrg jugak .

:D

Yatre Hayati said...

kita tak makan togey...tak suka !!

Ka-Ching said...

i het taugeh heh hahaha

kalau mkn char ketiau meti oder..
mangkuk besau satu xnak togeh ye tengkiu...

twinkle twinkle said...

haha funny la nekmo nI;D

Irwan said...

bagus punya mesej...aku suka..betul tu...bila kita tengok kengkawan moody, kita tolong2lah ok kan mereka..itulah kengkawan..

inspirational laa entry..aku nak gali lagi blod ni....hehehe

cEro said...

kalo kawan aku moody, aku laa org yg paling tak pandai nk cheer them up..
hahaha...

tp idea taugeh ko mmg power!!!

maCy said...

teringat pulak ade demo kanak2 taugeh mbesar. kiut sgt budak tu msty xkasi moody :)

cik @!en said...

haha.. sabor je la.. klo i jd kwn u.. memang konpem la i gantung diri dgn taugeh dpn u.. hahahaha

NAJ HEBAT said...

yang~

i persembahkan toge ni.. tanda cinta kita.

selamat ulangtaun...

muax!

PhotoGraphic said...

gmbr tougeh cam itek..hehe

Cikgu Tie said...

Makanlah tauge selalu kerana terdapat banyak khasiatnya.
Cikgu Tie memang suka sangat makan tauge.hehehe....