BENDA LAMA AR..


(aku tau..xde org baca entri panjang...coz entri ni sgt panjang)
tadi aku nak keluar..mengidam eskrem oi..
dah siap..ke hulu..ke hilir..cari dekat meja xde..
kat bilik aku pun xde..opah aku usha je..
"bukan ke kamu letak dalam poket seluar??"
aku selup poket... "hehehehe"..(tau pulak dia aku cari kunci kete)
"haish..kamu ni la..." (ok fine..memang layak aku jd nenek! pelupa!)

masa syok drive..tiba2 terbreak..argghh omg! anak kucing!dah mati..
but..bukan aku langgar...org lain..terketar-ketar badan..
err..kejadian tu mengingatkan pada si macho (aku rindu kau)
tapi..aku dlm kete time tu..hmm..dekat selekoh..takut mau benti kete..
aku teruskan perjalanan..sedikit kecewa..sebab tak angkat..

tapi, aku dah nekad..pas alik dr kedai..aku angkat...
bila sampai tempat kejadian..alhamdulillah..dah ada yg angkat..
teringat lagi sal kucing..dekat rumah aku ada 6 ekor.. yg bulu gebu 2..
yg 3 putih..tapi..since dorunk lahir.. hasil kiki kena rogol..
aku tak bagi nama pun.. aku just panggil semua NYIAUW
(apa ke pelik nama tu??) xpe..janji kucing2 aku faham bila aku panggil..


thanks god..dia amek kiki..dia bagi pengganti..
anak dia yg 1st mmg macam dia..sebijik..
cuma mata je tak sama..mata dia sebelah coklat n biru..
bila aku balik rumah, dia tak kemana..tambah2 malam..
tdo dengan aku..if aku tak bangun tdo pagi, dia pun dok gak la dlm bilik..
hahaha..cara tdo yg sama..cr ketiak aku..
(ni mak aku cerita bila aku balik umah..klu tak,dia g merayau)

next cite.. aku jenis pelupa..macam kunci tadi gak..
semalam..aku keluar, pastu..jalan ckit..patah alik umah..
aku amek spec! sewel! kalau aku tak pakai spek,
tengok gmbr takde feel la weh! kabur..
masa bawak mto..mula ingat kisah2 lama..

apa yg aku perasan tentang diri aku sekarang
aku dah tak bawak mto laju2!!aku ulang..
dah tak laju..hehe..time tu je kot..iyela..
nak g kelas..kenderaan yg paling cepat, ialah  kaki..haha
so, balik umah..dah tak mcm dulu..

Aku ingat lagi dulu, mmg tak sah ar tak bawak laju..
iyela, aku pergi skolah..nek highway..skol jauh..
highway..korunk tak tau ke cene??lurus je..
pe lagi..aku bawak habis laju ahh..t lambat g sekolah..
kawan-kawan aku memang tau aku jenis bawak laju..
(tapi..bila aku bwk slow..xcdnt.. T-T tu aku bwk laju)
memang mereng minah ni..hmm..

sampai kan cikgu skol pun tau..(maaf cikgu, sy janji tak buat lagi..haha)
kalau ikut nafsu aku..aku bernafsu dekat 125..
seb bek la mak aku tak ikut nafsu aku..
dia bg mto yg sopan santun ckit...tu ar..tenggiling aku tu..
aku rasa, klu mak aku beli 125 gak.. gamaknye.. i tak jd girl yg sweet la (apakah??)

mak aku sebenarnyee risau gak tentang diri aku..
dia takut sangat aku jd kot len..(oi minah..dah perempuan tu..perempuan ar!)
aku g jauh2 pun dia risau..aku tingat lagi..dulu2..aku mcm biasa ar..
sandal lelaki..baju pompuan2 yg de bunga2 mcm blous tu (ek?)
mana de aku pakai...dulu pernah aku pakai kasut perempuan..
member lelaki gelak je(bape kali mau ulang timah???)

benda yg aku suka dulu..sweater lelaki..
sandal lelaki..seb bek hat dalam yg lelaki..aku tak minat..haha
bila aku g dekat2 ngn mak aku..mak aku kata
'jgn dekat2..sapa suh pakai perfume lelaki"
aku sengih je..hahaha...masa aku masuk u pun sama
tapi masa awal2 ar.. kawan aku tanya
'korunk ada bau perfume lelaki tak?'
dorunk usha kiri kanan..takde pun lelaki..

dengan penuh sopan santun..aku cakap..aku punye..
aku yg pakai..haha...(bukan ke aku dah cite kat blog?)
maaf la..aku bukan igt sgt...hahahah..
tapi..tu dulu weh..skrg bila aku dtg tempat bru..
da jadi ladies cikit..hikhik..tapi..bukan sepenuhnye..

sampaikan senior aku dah  hafal pe aku selalu sebut..
"abie..dah  la..aku dah hafal pe yg ko slalu sebut"
dia sambung tiru ayat aku(cis! kuang asam punye senior!)
'eee..gegeh la..belasah kunk! ee..tabuh bru tau!"
hahaha..tak sangka aku..de gak manusia hafal apa aku sebut..



lagi an..aku nak tanya...ade ke org bawak buih sabun
alar..yg budak2 main tu g tempat blajar??
ada ke??tak??ada?? ada ok! aku bawak..
gila sewel minah ni...ermm..bila aku tension study..
aku tiup ar bendalah tu...best tau tak??best!!
kau org tak cuba tak tau!!! ^___^

kadang2 rumet aku pun dah lali dengan perangai aku..haha
tu belum masuk lagi part kitaorg skodeng pakwe berbulu
hahaha...menjadi kan kami? tapi..satu je..aku suka roomate aku..
hmm..dia tak kisah aku cene..walaupun dia tak suka bau kopi..
dia wat tak tau je bila aku minum..hmm..dia tak marah..

tak pulak dia gantung diri pas hidu bendalah tu...
aku memang de kopi, gula, milo dalam locker
(mcm dapur lak ek..hahaha) but..yg paling aku suka..
kopi o.. yg aku buat sendiri!! sebab pekat macam minyak itam!
kalau kat cafe..xsedap..aku try order..tapi..aku minum cikit je..
coz tak sedap macam aku nak..(hahahah..gila melampau minah ni..)


kat umah aku ada je org minum kopi..but  dorunk prefer
lebih to minuman lain.. and ayah aku saja beli kopi
yg kampung punya tu..alar..yg mesin sendiri..
untuk aku minum..see..haha..baik kan??
aku je minum bendalah tu..kau nak tau??bila dapat...

adoila..rasa macam ilang ketagih..
dapat bau pun cukup weh..rumet aku gelak je
bila dia tgk aku dok hidu2 kopi.. to farah..
thanks being my roomate...aku suka kau!
(woi..aku nafsu lurus ok..)

tapi kan..aku de terbaca dekat blog mana tah..
aku lupa..minum kopi byk2 leh menyebabkan..
brea** mengecil....takut aku!!....errr..
korunk tau ke sal kajian ni??tolong sahihkan ek..
aku takut ilang trus.. =_=

oii..panjangnyee entri..maaf la ek..aku mmg mcm ni..
mood berkecamuk..kalau aku nk cite benda lama..
aku cite je..thats y..tajuk entri ni benda lama..
and saja mau buh alik entri lepas..haha 
agak2 korunk dah leh kenal aku cene??
aku tau xde sapa baca entri panjang2 cegini...
lagi pun..bosan cite aku..takde identiti..kan? ^__^

p/s: weh..nak tau tak kisah taugeh???nanti aku cite ek..heheh

20 comments:

twinkle twinkle said...

hoho pelik sungguh
ahha yg kopi tu,,xde kot smpai hilang haha

✿nenek moden✿ said...

faqiha>>>
hahaha..sis baca komen mira ni..kalau time minum air..sure tersembur air tu..hahaha..takur gak aw..coz sis baca dr blog tu..dorunk wat kajian dekat london..hehe..terfikir..betul ke edak..hehe

cik elina said...

dah abeh baca ,
so nk bagi apa?
hehe .

betul ke jadik kecik ?

ishh .

haha

✿nenek moden✿ said...

ija>>
hahahah..kak b terharu gila korunk berdua baca sampai habis..hahahah.. T-T tak sangka de yg baca gak.. entah la..kak b terbaca kat blog mana tah..xpe2..t kak b try search kot2 jumpa g... haish...risau ni..hahahah

♥dG♥ said...

aku pun plupa. T____T

gmbr kucing nie bukan kucing yg dulu tu kan??

kwn2 panggil aku 'macho'. =_="

Din said...

aku kurang kopi ckit..kena yg pekat terus pening kpla..aku ada mgrain kot..sigh~~

saya afi. said...

takde terus? haha.. klaka ar nekmo. takkanla takde terus kot. tak mungkin! :D

erm, kopi tu banyak caffeine which will stimulate kita punya sympathetic effects like constriction of blood vessels and all, so kalau boleh kurangkan pengambilan coffee. Ni aku bagi link. Kalau rajin baca la ye! :))

http://en.wikipedia.org/wiki/Caffeine

baca smpai bawah tau! peace ^_^

✿nenek moden✿ said...

dr afi>>
weh..tak sangka lak aku teh pun ade caffeine..(seb bek aku tak suka teh)gila weh..red bull pun ada...adoila..redbull pun aku suka...weh..kopi byk side effect..takut aku bila baca..hmm..tapi..aku dah suka bendalah ni..lama weh..cene nk buang tabiat tu??bila aku baca alik..gila ahh..siap masuk dlm
DSM-IV..dah la kait dengan hippocampus..gila parah oi..

errmm..dr.afi(xpe aku pgl kau dr awal2..hehe) weh..thanks bg link menakutkan tu...byk info beb..aku jd takut lak nk minum kopi..seyez beb...byk -ve ar..

✿nenek moden✿ said...

dg>>
iyela syg..kucing yg dulu..hehe..nek buh ja..jd hiasan..hehe

din>>
err..better ko takyah dekat ngn kopi..bek ko baca link yg afi bg..gila takut aku weh..cene tah aku nak bg xmo ketagih..haish...

saya afi. said...

eh sori.. aku takde niat nak takutkan kau tapi aku rasa kau patut tau side effects tu. kalau kau rasa kau nak kurangkan addiction to coffee, carilah substitute lain contohnya teh herba or something yang maybe ada caffeine tapi tak sebanyak kopi. Aku risau kalau kau stop terus minum kopi nanti ada withdrawal symptoms pulak. Merana gak tu.. hehe.

Apa apa pon, aku sarankan, kurangkan minum kopi dan redbull. Step by step. :)

cEro said...

aku baca smpai habes..hehehe

sbb ramai komen psal kopi kat atas, aku takkan sentuh psal kopi..

tp, aku suka part ko nk angkat anak kucing tu...
aku pon slalu nk buat, tp biasak aa, niat dah ade..pelaksanaan je takde..

n aku bawak 125..dengki tak??hahaha

cikCEPET said...

perhhh panjangs gilerss...
ahahaaa
cepet pon ske bwk moto laju2 tp tuh pun lo kt hgway...tp lo bwk slow salu mati enjen sbab de clutch...sgt saket ati kalo kt trfic light...

smoga mood nnek kmbali lurus..
heheee

:))

✿nenek moden✿ said...

dr. afi>>
eh..hehehe xde pape la weh..kalau kau tak bg link tu..mmg aku tak tau ar..erm..tpi, klu nk bertukar kepada teh..T-T aku tak suka teh weh.. t peot aku sakit..err..minum kopi xpe kan..jgn byk2 sgt je kan doc?ckit2 xpe kan?hehe..masyeh ye doc..t sy sakit sy jumpa doc ek.. ^__^

✿nenek moden✿ said...

cero>>
weh..terharu giler kat korunk ni yg baca sampai abeh... T-T tq weh..
kau pun suka kopi gak ke???mesti tak..haha..ko suka eskrem je..hahaha

tu ar..kita selalu mcm tu an..pastu..bila dah terlepas..asik dok pk bendalah tu..haish....aritu pun sama mcm org buta...hmm...

125???hahahaha.. aku xjeles!! kau wave 125..gegeh! mcm aku tak tau badan si elisa..hahaha

✿nenek moden✿ said...

cik cepet>>
tq ek baca.. ^__^ bahaya gak bwk mto laju2...hehe..bila igt anak suami..haish..klu nek mati..sapa nk jaga ank, suami, cucu cicit..tu belum lagi itik, biri2..hehehe

cepet..kau guna mto pe yg de clutch tu???

Yanie J said...

comil gile kucin tu...kucin bieyra eh?tp mata die cm len2 ek?ke mata yanie da rabun..kuikui

✿nenek moden✿ said...

yanie>>
hehe..mmg mata dia cegitu sis..hehe..ni gmbr lama..gmbr bru tak sempat nk tangkap..hehe

saya afi. said...

haha lambat lagi la boleh rawat org nekmo..lagi 4 taun. :D

aku said...

hehe,,,apalaaa....klu mengecil pun bule dibesarkan...ekeke
adoi...pes time komen cenggini...sorry...

✿nenek moden✿ said...

afi>>
huhu..sy pun lmbt g abeh blajo..hahaha....xpe2..semangat pgl afi awl2 dr..hehe

anon aku>>
haha..sapa ni ek?hehehe