Terlepas satu peluang..



tangan menekan keyboard..
aku tak tgk skrin...pastu..aku tengok skrin..
aik??kemana perginyee perkataan tu??
Ajaib bebenor..perkataan ilang..aku tekan2 lagi..
still tak terkuar...mesti keyboard ni bermasalah..
bila usha balik..patut arrr!!!

aku tekan keyboard pc..
yg aku guna sekarang laptop..hahahha
laptop atas meja pc..haish...
apa ke biol minah ni..ok fine..aku agak pelupa..
aku tak bape sihat arini..
Bila selesema menyerang..badan jadi sgt2 lemah..

petang tadi ronda padang kota..
maybe, angin laut kot yg buat aku selesema..
Aku balik rumah slalu flu..itu disebabkan oleh..
BULU KUCING...iyela awak..sy tidur ngn kucing..

Erm..tadi masa otw hantar kazen kawen..
Ada la sikit salah faham dengan ayah..
hhmm...aku memang slalu mcm ni..terukkan aku?
aku bukan anak yg baik..ermm..aku nak tanya..

Betul ke bila kita ada banyak persamaan
dengan ayah or mak, kita takkan sehaluan dengan dorunk?
Buktikan dekat aku..erm..masa salah faham tadi..
Tiba-tiba ayah cakap "ok, xpe..tak payah beli kamera"

Aku tercengang..kamera apa plak ni??
Then tadi aku tanya mak aku...
"mak, ayah nak beli kamera apa?"
Mak aku kata.." kamera macam along tu"
Aku tanya lagi .." ayah  kata apa lagi?"
"Ayah tanya kamera tu berapa harga"

Bila aku amati balik kata-kata maka aku..
"what????? dslr???...napa tak dak sapa2 gtau pun..
yang ayah nak beli dekat kak lang..??"
mak aku kata.." dia baru  je tanya baru-baru ni"
" sapa suruh lawan lagi cakap dia"..

arrgghhh..rugi2..hmm... aku tak pernah mnx kat ayah aku pun..
Banyak benda aku slalu mnx dekat mak..
Mnx motor dapat..mnx laptop dapat..
(Nekmo..kau patut bersyukur ok!!!)
Tapi aku  pelik..aku tak pernah cakap dekat  ayah
yang aku nak dslr..aku just ckp nak beli sendiri..
aku just ckp kat mak,kak long, along..niat aku..

but...aku tak sangka ayah aku tau niat dan minat aku...
ermm..tu la..melawan lagi...anak apa ni???
tapi..memang la..aku selalu bercerita itu ini sal dslr..
Aku cerita sal gambar-gambar yang aku tangkap..
hmm..tapi..aku cerita kat mak aku je..masa bila ayah dengar??

Hmm...sorry..bukan nak berkasar..but sometime..
kak lang perlu cakap bila xde orang nak gtau kat ayah..
hmm..kak lang bukan tak sayang ayah..
sayang ja semua...walaupun dalam seminggu dok umah..
boleh kira bape kali je cakap dengan ayah...hmm..
sorry....

11 comments:

echah mashuri said...

hahaha..tula lawan lagi nek!perghhh.kalau dpt dspr tuhhh..xtdo malam haihh..eeheh

echah mashuri said...

ahhaah..dspr pulak.apekebenda dspr tuh.=_=.dslrrrr!

Alynn Notnot said...

hahahaha. alin kalau kena marah alin diam je. tak brani lawannn. -.-

cikCEPET said...

alaa...
saba laa...
cepet pun salu cengitu...
huhueee

:))

cEro said...

alaa, tunggu je...
len masa nanti dpat laa tu..
hahahah

miszlullaby said...

ayah nekmo bace blog nekmo kot?=D
gi la pujuk balik =)

miszlullaby said...

ML masukkan nekmo dlm bloglist snow girl ML.Blog ML rosak hari tu=)

cik elina said...

kak taknak pujuk ayah ke ?

maCy said...

hai mar. hik3... macy na komen. t macy dtg blk ank sdare kco2

aku said...

orang nakal selalu rugi...hehe

aku said...

orang nakal selalu rugi...hehe