1001 HIKAYAT NEKMO

Apa ke pelik tajuk??haha..Banyak mau cerita sebenarnya. Dari A to X (mana g Y and Z??dah meninggal tadi..hehe. Dalam beberapa hari ni, banyak sangat benda berlaku dalam hidup aku. Kadang-kadang aku rasa seronok, kadang-kadang aku rasa tak (manusia memang selalu mcm ni..tak pernah nak puas..kan???aku la tuh..haish..apa hal kau nih nekmo???)

Monolog Malam Palestin
(ini training budak popband untuk monolog
rasa macam ada ramai abang..huhu...tapi..dorunk suka buli aku!!ciet! huhu)
Cerita yang ni plak, aku and team di jemput buat persembahan bersama pop band kolej aku..but..ni bukan under kolej.. yeah..kami mahu bergerak sendiri..Bagi aku itu pengalaman yang best ok!! hahah...Muka aku time tuh, hodoh gila. foundation letak kat bibir..eyeshadow hitam merata kat muka..hahah..sebijik macam momok! but, aku paling suka part sebelum start monolog..Aku dok belakang sekali sambil usha orang-orang makan..sungguh berselera dorunk makan sampai tak perasan aku kat belakang..tiba-tiba "ISRAEL KEJAM!ISRAEL ZALIM" !! Aku and the gang pergi jerit dekat meja2..hahha..Nak tau??dorunk terkejut ok!!hahaha..Aku dpt ingat lagi muka terkejut dorunk..hahahha...macam kecoh seketika dalam dewan tuh..hehe.. Apa-apa pun..aku sangat puas buat malam tuh..aku puas menjerit..aku puas terkejutkan org..hahah(jahat!!!!)


Teater Muzikal Tun Mahathir 2

Pertama kali aku jejak kaki dalam istana budaya(IB) aku jadi kagum..wow!! sangat cantik! apatah lagi..ada teater pulak kan..haha..masuk lambat satu hal..tah apa2 la senior aku tuh..semua pergi 3 buah kereta..hehe.. 15 tiket ^_^.Aku nak berterima kasih dekat senior tuh coz tumpangkan aku naik kereta dia..kalau tak, aku pun xpergi la IB..heheh. Secara jujurnya, aku begitu teruja tgk teater. Dah la tengah2, depan gak la..tp..senior2 aku lagi depan!!! jelous!! huhu Ada misha omar,elly mazlien,isma daniel, ezanny, ramai la..kalau la pengarah teater aku harituh tak ajak, gamaknyee..tak pergi la kami..hehe.. First time sentuh pipi misha omar. Dia begitu rendah daripada aku (kenyataan)..hahaha. Rasa macam nak masuk je lagi IB mau tengok teater..


Happy Birthday SAYANG

25 Januari 2011 birthday my lovely friend. Masa dekat IB, aku dah risau. Aku kan menumpang dengan orang, dah pulak tuh aku ada plan dengan kawan-kawan nak kenakan budak ni. Aku sangat risau takut tak sempat. Bahan-bahan yang digunakan ialah tepung dan telur. Masa tuh nak dekat pukul 1 pagi. Aku dah pakat dengan abg cafe. Bermulalah operasi menculik mangsa. Kawan aku kerja dekat cafe tuh. Tiba-tiba lampu cafe dipadamkan and kawan aku yang bersekongkol dengan kejutan nih angkat si Mangsa..hahah.. korang dpt bayangkan tak???hahha...kawan aku tuh menjerit2 hehe. Akhirnya, bila sampai dekat lokasi, apa lagi.. tepung, telur jadi habuan la..haha..kek secret recipe yang dh tak larat nak makan..jadi habuan kat muka...hahahha...aku n mbe ada buat video untuk dia..hehe..nak tengok ke?video tuh lama ok..Untuk mencari mangsa dalam video tuh agak susah ye..heheh...susah sgt!! tambah2 international student..heheh..dorunk igt kami nk wat pape dekat dorunk..hehe..credit tuh ika yg edit video..u..i upload video nih ye..u jgn marah ek..hehehe


(hehe..video yang mereng)

"Sayangku..happy birthday
moga panjang umur dan murah rezeki..
Jangan lupa aku...
terima kasih untuk segalanya..
Aku memang suka psiko org..hahaha"

p/s: international student tuh..aku tak kenal sorunk pun..hahhaha...cari random je..huhuhu..

13 comments:

Sca Ndx said...

best ke tengok teater. tak pernah pun tengok. hee

✿nenek moden✿ said...

huhu..sonok..hehhe..sebab pernah terlibat.. ^__^

-aNida OtHmaN- said...

wahhh syoknyaa........bila nak join sekaki ngan biera nie g tgk teater..-D

maCy said...

best teater. lg2 ade nekmo. keke

cik @ien said...

mau tgk gak teater tu.. tp slalu je tak sempat.. sob3 T__T

SYAFIQ TENGKU said...

hensem nye abang2 kolej ang,hahaha

✿nenek moden✿ said...

kak nida>>
heheh..mai la sini..kita p tgk sama2...kak nida!!! bila nk belanja nih..huhuhu..bira dh nk alik KL...

macy>>
nekmo watak tukang mop lantai..hahahha..best gak tgk teater..

✿nenek moden✿ said...

cikgu ain>>
hahah..kamu terlalu bz ngn urusan..kan dh pesan..suh bibik2. kita je yg wat keje umah tuh.hahah..xpe la ain..nnt2 bleh lagi tgk.. :)

syafiq>>
OMG!!!! mcm mana senior bleh terjumpa blog org nih?????

SYAFIQ TENGKU said...

sy ada kuasa sakti..hahahaa

✿nenek moden✿ said...

syafiq>>
ermm..mcm mana ek nk cakap?hmm...memandangkan ang dh terjumpa blog org ni..org mnx sgt2..jgn la di beritahu kat sapa2 ek..sgt2 segan ok...sebab senior dh kenal siapa org...jd..buat2 sapa2 yg tak kenal tuh..hmm..xde pape la..jgn di beritahu ek..

(kenapa begitu formal nih nekmo??adoila...hahah)

izyan ismail said...

akak,bila nak buad vid untuk birthday zain plak? xD
nice video dear!

✿nenek moden✿ said...

izyan>>
heheh...bru perasan komen ni..hehhe.. ermm...wat video ni pun jenuh dok pk nk guna idea apa..hehehe...susah syg oi..kak b bukan pandai..hehe

pandan said...

super like......!!!!!!!!