Masa berlalu begitu pantas


Sedar tak sedar, lagi beberapa minggu saja aku dah nak study week. Semester kali ni, aku rasa berlalu dengan pantas. Alar..macam kereta F1 tu (so, 'ter' hiperbola pulak). Banyak aktiviti yang berlaku sepanjang beberapa minggu ni. Tarikh entri ni dipublish, aku berada dekat Batu Pahat. Saja gedik kaki pergi kenduri kahwin kakak kawan aku.. Yeah! KAHWIN!

Actually, macam-macam cerita nak share. Tapi, aku ni jenis malas menaip. Ok, aku cerita serba sedikit jelar
  1. Rewang dekat BP ni macam lain sedikit..heheh
  2. Dorunk ada main tol2 ek..haha
  3. Dorunk makan awal la...and habis pun agak awal la bagi aku.. :)
  4. Family kawan aku ni tersangatlah baik! Aku ni kira orang luar, tapi..macam dah kenal lama
  5. Aku malu nak pegang dslr. rasa macam poyo je kan =___="
  6. Aku suka la batu pahat ni..hahaha
  7. Aku suka main dengan budak2 (anak sedara kawan aku)
  8. Masakan untuk kenduri pun macam lain dari negeri aku
  9. Aku mula cakap je..orang akan tanya aku asal mana =___=" hahaha
  10. Aku terkejut bila family member aku ni bagi sebungkus sumi/jelly dekat mentara (org rewang)
    Dekat tempat aku xde la bagi sampai banyak tu..hehe
  11. Nasi diberikan kepada semua yang datang (tempat aku utk sedara je..huhu)
  12. Jerawat tiba2 naik! haha
Nak tak aku kongsi beberapa keping gambar? Just simple one je..Maklumlah..aku xde seni :|

 -Langit Biru-
Aku suka warna gambar yang macam ni...
Tapi, aku tak pandai buat and tak tau nama apa warna cegini
Ada sapa2 tau?


-Gadis Bertudung Biru-
Tiada identiti
Tidak comel atau cantik
Just Ordinary Girl
Without editing


-Lorong 53B-
Aku main Hue & Saturation
Mungkin macam over kan?


 -We're Friends-
Aku menggunakan khidmat anak saudara kawan aku
gambar ni dah jadi background desktop aku...hehe



- Danbo For Life-
No caption.
Aku pun tak tau nak cakap apa
Aku suka danbo untuk jadi bahan fotografi

-Lorong 53B-
 Gambar yang sama macam dekat atas tu
Tapi, aku lebih suka warna yang ni
Warna lembut.


-Flower Girl-
Actually, bukan flower girl pun
Aku dah usha bebudak dua orang ni sejak dorunk datang
Aku nak snap gambar dorunk yang comel tu.
Tengok-tengok dapat! Lega! haha

|Hope You Guy Enjoy My Art|
-Rara Range @ Nekmo-


7 comments:

syafiqakarim said...

cantik :)
salam maal hijrah

geLaSkaCa said...

nekmo..
datang BP ke?
nanti esok2 aku ajak g muar pulak ea..
tapi tunggu aku kawen la..
dalam 10 taun lagi..sanggup tak?
hahaha..

nekmo..
rinduuuuuuuu.. T_T

silent reader yang poyo...ekeke said...

aa aa kan...klu pegang dslr ni mmg akan tiba2 rasa poyo...wakaka

cEro said...

orang kata lain padang lain belalang..
dr entri ko ni dh mmbuktikannya..
lain tmpat, lain adat resamnya..kan?
tp best kan dpat tmbah pengalaman di tmpat org..

AR said...

Nekmo! ni kak anis tau, dah tukar url blog, xde PG dah =)

✿nenek moden✿ said...

@ika:
terima kasih.. :)

@gelaskaca:
hye org MUAR! hehehe..nxt time kau kawen, jgn lupa ajak aku!!! huhu
kalau rindu, kau pegi cari anak si leman...nama anak dia RINDU....hehhehe XD

@silent reader:
huhu...kau xpe..banyak ilmu..aku newbie... :P wehhh...share la gambar kau amekkkkk..=___="

@cero:
a'ah! hehehhe...sgt best dan seronok..aku belajar benda baru okeyh! hehehhe :P

@AR:
hehehhe..kak anis ni...artis le tuuu tukar2 url..hahah :P

wanblur - Shazwan Azizan said...

warna yg atas tue. diornag edit gambar. Letak film mod, AGfa