My Feeling? This is about art of photography



Sebenarnya mood nak menulis tak dak.
Satg bagi entri carca merba, 
blogger lain kondem pulak..mampuih aku XD
Aku hanya ada danbo saja untuk shoot.
Memang takdak bakat..still newbie..
Buku manual pun tak habis khatam..
Sapa yang ada ilmu..tolong la kasi sepatah dua kata mukaddimah..hehe


| gambar danbo ni khas untuk sis Hazirah Zainal Rashid|
| sebab dia jeles sangat tengok danbo aku|
|so, aku bagi la dekat dia "seketul" gambar..XD sweet kan aku? ekekekeke|



|walking in the rain pun boleh|
|aku just tukar pergi kepada holga saja guna picnik.com|


|yang ni, aku tak edit langsung, just letak watermark|
|aku sebenarnya mengalami masalah|
 |kat mana nak letak watermark yang sesuai?|
|share la dengan aku|


|NEXT TIME, I'LL MAKE IT MORE CREATIVE EK..I'M STILL NEWBIE|

9 comments:

Mario said...

ok gambar2 ni...aku nak manual tu ...bule?

watermark ni just tak bagi org amik gambar ni dan jadikan hak dia...so...agak2la mana nak letak...jgn dorang bule cropkan...tu je...agaknye laa...

✿nenek moden✿ said...

rio..buku manual tu..hat buku yg depa bagi tu la...maksud ang apa?...exif data ka?

tapi kan rio..kalau kita letak watermark sebarangan macam leh cacatkan gambar pulak kan?..tol dak..?

cEro said...

watermark is overrated..
dulu aku pon letak watermark, tp laa ni aku malas nk letak memandangkan takdak sapa nak cekau karya aku..
lgpon kalo nk cekau pon, aku rasa bangga hape, sbb karya picisan pon nak cekau..
tp rasenya takde sape nk cekau, sbb saiz karya aku sume cukup makan kecik je..hehehe

hambik ko, punya lama tak komen, skali aku komen panjang gile..
saje nak lepas rindu kt blogging, lama benor aku tinggal hobi best ni...

weyh, aku teringin nk jumpa ko..
jom meeting2 jom, nak???

silent reader...ensem jugak...haha said...

nak join jugak...

syafiqakarim said...

pandai.dah jadi photographer skng no. :p err,tak reti lah pula bab2 ni

✿nenek moden✿ said...

cero:
mak aiiiiii...panjang gila komen..hehe ni gian nak buat esei ke hape?...hehhe... :P ok...masyeh bg pendapat...aku pun dah rasa macam malas nak buh watermark XD tp aku punya pic mmg besar...baru best tgk...tu pun dah kecik...

dey..hehe..nak jumpa aku?..buat masa terdekat xboleh sbb aku bz..bulan ni mmg penuh...(dah ngalahkan artis kan?..hahhaha.. :P)

✿nenek moden✿ said...

silent reader:
huhu..mahu ke???

pandan said...

hehehe b,,,xd mood pn ad entry gk tau,,dri ak..sampeh jewk,hihih

wanblur - Shazwan Azizan said...

watermark yg dlm gambar kedua. stail. Just keep in same side :)