Peraturan Yang Aku Rasa Tak Masuk Akal!!

Have a nice day!!!
Kenapa kerap sangat entri mengenai sekolah ek?hehe..Sebenarnyee saja
suka-suki mau kongsi.Dulu masa aku form 1 until form 5,aku sekolah dekat tempat lain.Tapi,aku tak nak cerita mengenai front kick.
Itu zaman jahiliah tu..hehe..Berbalik kepada tajuk entri.Pada pandangan aku,sekolah aku ni pernah ada peraturan yang tak masuk dek akal la.huhu.Nak tahu tak peraturan apa??
Nampak tak gambar dekat atas ni?hehe..Kalau tak nampak klik bagi besar.
Dulu,Pengetua aku tak benarkan students bawak nasi lemak masuk dalam kelas ok!Siapa-siapa yang bawak,mesti kena letak dalam makmal.Mesti bersebab weh kalau dah cegini peraturannyee..hehe..Mesti korunk dapat agak sebabnyee..Kebanyakan student suka makan dalam kelas.Termasuk nenek moden.


Aku kan jahat weh.Time tak de cikgu je,aku belasah makan.hehe..Nasi sebungkus pun kenduri ramai-ramai..hehe..(jahat budak ni)Suatu hari,aku makan time cikgu ada.Tapi,aku sorok la(kurang ajar budak ni).Entah macam mana,cikgu tu nampak aku melahap!ayoyo..Kantoi!!Macammana ni??Aku relax je..Wat cool.
 Tapi,yang peliknyee dia tak marah aku weh..Jantung aku pun mula berdegup macam larian 1000meter.Cikgu tu kata.
 cikgu:"B,kamu makan nasi lemak?"
nenek:"A'ah cikgu..hehe..cikgu nak ke?"
cikgu:"boleh jugak,kamu beli dekat saya satu"sambil hulur duit.

hahaha..aku ingat nak denda aku,alih-alih suruh aku beli dekat dia nasi.
Adoila la cikgu.Apa-apa pun saya suka sama cikgu!!!cikgu memang sporting.hehe
Korunk ada ke cikgu cegini???hehehe
p/s:thanks uncle google

p/s:Tunggu entri aku pasal peraturan tak masuk akal lagi ye..hehe 

16 comments:

Alynn Notnot said...

sporting je cekgu! :))

✿bieyra dhamira✿ said...

alynn>>
a'ah..hehe..cikgu lelaki 2..hehe

ija sahaja said...

ija penah mkn nsi lmak dlm kelas msa fom3!
msa fom3 lahh ija pling noty..
hehe..
:P

Pacifist said...

patut la pengetua marah...bkn sbb nasi lemak tu boleh mendatangkan kecederaan pd para pelajar didalam kelas.rupa-rupanya dia takut ada sendiket pemakan nasi lemak di dlm kelas...dan salah seorg anggotanya adalah dik nek..tapi,apa tujuan letak dlm makmal?nak buat ujikaji ke?

Yatre Hayati said...

ala...laparnya nengok nasi lemak tuh...alahai..kalo x bley bawak nasi lemak korang bawak la nasi goreng..kan kan kan

✿bieyra dhamira✿ said...

ija>>>
hehehe..amboi..igtkan xde org wat cegini..hehehe...noty ek?

✿bieyra dhamira✿ said...

pakcik>>>
sbb pe letak kat makmal??
sebabnyee makmal jauh,kelas pun jauh..lagipun makmal banyak org,
kalau nak curi balik pun mesti kantoi..hehe..2 la pengetua suh letak kat makmal..hehehe

✿bieyra dhamira✿ said...

yatre>>>
hehe..t bwk semua jenis nasi ye..nasi minyak,nasi kerabu,nasi paprik..kita wat kenduri tau..hehe

maCy said...

cekgu yg best :D
hoho

✿bieyra dhamira✿ said...

macy>>
yup!!betul..hehe..tapi da pindah le..hehe

din said...

la ingat dah nk kna dnda dah..^^

I- am-Yanie J said...

bieyra U taukey nasik lomak ke..
sebungkus bpe henget U??


;p

touyakaruma said...

Sama arrr dulu , cikgu lak jadi rakan subahat ...

✿bieyra dhamira✿ said...

din>
huhu..cikgu sporting..hhehe

✿bieyra dhamira✿ said...

yanie>>
anak tokei nasi lemak hahahah..
tapi,hat bwk pagi,p beli kat org len..

✿bieyra dhamira✿ said...

touya>>>
1st komen daripada touya??????
mcm xcaya je ni..hahahha...