7 things

Have a nice day!!!
Aku rajinkan diri buat tag untuk update blog yg bersawang macam sarang lalat..(eh..lalat ada sarang ke??heheheh) tag ni daripada cucunda ain dan puput hehe..memandangkan sama...jadi nenek wat serentak la ek..hehe..sama je jawapan nanti..hehehe..Thanks aw..


Rules:
  • Link and thank the person(s) who awarded you
  • State 7 things about yourself
  • Pass this to 15 bloggers~ 


1.Suka motor
-aku memang suka sangat motor,tambah-tambah 125.Aku tak tau napa taste aku macam tu.Dulu masa mak aku nak beli motor,mati-mati aku nak 125..Tapi,aku aku tak bagi dowh..geram tol aku..then,setelah permintaan aku ditolak,aku kata nak Lc..Masa tu Lc boleh dikatakan baru keluar.Sekali lagi permintaan ditolak.Kak aku kata,tak boleh nanti bawak laju.Cis! kak long..hasut mak pulak! Akhirnyee..mak aku belikan aku motor cacat yang aku panggil tenggiling.(motor cacat tu nouvo..hehe).Aku bagi habis duit macam-macam buat sampai aku kemalangan..tukar body baru..hehe..bila aku takde duit,so...takde la make up motor..Takpe,nanti aku ada duit aku buat lain..TAPI,I LOVE 125...muah3x hehe


2.Penggemar warna coklat
Banyak barang aku banyak warna coklat daripada beg,baju,cadar sampai la ke kasut..hehe.. Mak aku kata,aku hantu coklat.Tapi,takde la sampai hantu...takat pontianak tu,ok la..kihkihkih..So,mintak peringatan ye..nanti besday nenek,cucu-cucu yang berjuta lemon ni mesti bagi hadiah warna coklat tau!!!hehehe


3.Suka bau perfume dunhill
Kenapa?tak percaya?percaya la ok..aku tersangat suka..Korunk datang dekat aku,meh aku bau..hehehe...and perfume lelaki yang sedap lubang hidung aku bau..and now pun aku pakai perfume lelaki..Tapi,rokok dunhill and segala spesis rokok,aku tak suka..hehehe

3.Muka aku selalu nampak moody
Ini kenyataan tau..walaupun time tu mood aku ok jerk and tak moody,orang akan nampak aku macam bermasalah and takut nak berinteraksi dengan aku.Al-maklumlah..muka aku dah kedut-kedut...nenek la katakan..hehe..Kalau aku senyum,aku takut orang tergoda..hehe..Tu aku tak mau senyum..hehe(perasan!)


4.I love cat
Bab ni,aku rasa cucu-cucu aku yang berjuta lemon tau kot(bajet macam satu dunia tau..hehe) Yup!kalau tengok cerita anak luar nikah korunk tau la..hehe..Aku suka belai-belai kucing aku and main dengan dorunk..Tidur sekali pun aku tak kisah..coz dorunk manja.Pernah dulu masa aku darjah tiga,tukar tempat duduk dengan kawan semata-mata berebut kucing dengan seorang student lelaki ni..hehe..cerita budak-budak weh...dah2..takmau mengarut..hehehe.


5.Baju aku size XL
Tolong percaya please...tak tipu weh..Kalau aku pergi cari baju..itulah sizenyee...sebab?hehe..labuh,tangan panjang(bukan pencuri ek!)aku ada masalah sikit bab tangan ni..hehehe Tapi,ada gak yang aku tak boleh pakai kalau size XL..huhu..cuba korunk bayang badan aku besar mana?hahahahahahaha...Sebesar alam..so,pasni..kepada sesiapa yang nak kawan dengan aku,fikir-fikirkanlah.. hehehe...

6.Panas baran
Realiti..setiap orang mesti ada keburukan tol tak cucu-cucuku??hehe..Itulah sikap yang cuba aku nak kikis..Macam-macam boleh jadi tau kalau orang panas baran ni..Teruk-teruk... so,nak kawan dengan nenek tak?Jangan..nanti korunk menyesal...Tapi,kadang-kadang tu..aku tak terasa nak marah..Bila aku geram,aku tak dendam...Ingat tau..orang yang berdendam payah oo...Lagi teruk daripada orang cakap lepas(lari tajuk ni...)


7.Aku tak suka cerita hantu
Tolong jangan ajak aku masuk panggung tengok cerita hantu..Aku memang tak suka..Kalau ada kat tv cerita hantu pun,aku tak tengok..hehe...jangan tanya kenapa..dah takut,takut la!lempang kunk..hehehehe..Aku tidur pun tak tutup lampu..hehehe..


18 comments:

gades ain said...

nekkk! citer antu laaa seronok. best meyhhh. i loikeee! hehehehe. same laa panas baran. hikhi! :P

cik elina said...

ija pun xsuka cita antu..
:)

✿nenek moden✿ said...

ain>>
huhu...xnk la nek kawan dgn ain..huhu..
kunk ajak pulak tgk cite antu..hehehe

✿nenek moden✿ said...

ija>>
huhu..boleh geng ar ni..hehe

cikCEPET said...

ahahaa
sme ngn c.cepet tdo ta ttup lmpu...
pastuh ske sgt.sgt.sgt 125 jugax

:))

touyakaruma said...

baju saiz XL ? Okay take note ... nanti senang nak belikan ko baju .

AkuChumel said...

nenek :haha ouh...iQa tasuke kucing.bukan tasuke tp geli la.hee... cmner tah nak ckp :P

baju iQa xxl..dpt bayangkan x besa mn...??mesti xsudi jadikan iQa cucu kan..?? T___T

iQa sgt ganas dan muka memang nakal. haha..nenek...ily tao.hahah

maCy said...

nek, jomla tgk cte antu.. jom la jom la~~ hehe

✿nenek moden✿ said...

cik cepet>>
hehe..wah!!kita serupa..(buat nyanyi2..)..pasni kita buat pertubuhan tido tak tutup lampu keyh..haha

✿nenek moden✿ said...

touya>>
haha..bagus2..aku suka giler org bagi baju..takde ar aku pakai baju sama..hehe..boleh aku pilih warna tak?(cis!melampau aku ni..hehe)

p/s:semenjak dua menjak ni,ko rajin ek komen blog aku..terharu lak..ko bukan ramai peminat ke?

✿nenek moden✿ said...

Iqa>>
hehehe...geli kucing???boleh usik slalu la macam ni..hehe..nek slalu usik kak dgn kucing..(jahat!)

owh..tak kisah la xxxxxL ke..hehe..nek ngaku cucu punyee..janji ikhlas ok..hehe..

wah!muka ganas??ada tak ganas mcm castello?hahaha...Wah..bagus benar ada cucu macam iqa..hehe

✿nenek moden✿ said...

macy>>
jahat ek..hehehe..
xmo3..bagi free pun xnk..hehe

~ ReD ~ said...

x suka cter antu jugak!!hehe

Yanie J (*゜▽゜ノノ゛☆ said...

i suka cite antu...
beshhh woooo
hakhakk
;p

lumut said...

hahahahaa...jup aku nak gelak,
nek,camno nenek lotak no 2 depan komen ??
baru nk teruja....byk gile manusia tinggal jejak..hehe...

aku rasa kau comel.
jgn tnye kenapa.
naluri je ni.=p

✿nenek moden✿ said...

red>>
kita boleh geng..hehe..geng anti hantu!!
kah3!!hehe

✿nenek moden✿ said...

yanie>>
bek ko g jauh2 dari nek..hehe
kunk berjangkit hantunyee..heheh

✿nenek moden✿ said...

lumut>>>
ha???lumut komen???
jap3..nak bulatkan bijik mata..huhu..
macam xcaya...hehehe..

hehe...ko jgn la gelak aku mut,aku xde ramai peminat..tu aku wat macam tu..hehe..kasi gimik saja tu no dua..hehehe..nak kasi mood naik bagi komen..kih3..

comel??hohohohoho..